Sport

2015.04.10. 15:42

Az élvonalbeli tapasztalat dönthet

Nyíregyháza - A négy közé jutást veszi célba az U21-es nyíregyházi férfi kosárlabda-csapat a korosztály debreceni döntőjében.

Nyíregyháza - A négy közé jutást veszi célba az U21-es nyíregyházi férfi kosárlabda-csapat a korosztály debreceni döntőjében.

A fájdalmasan fiatalon elhunyt néhai paksi kosarasról, Morgen Ferdinándról nevezték el az U21-es bajnokságot, amelynek nyolcas döntőjét péntektől vasárnapig rendezik Debrecenben. A fináléban ott lesz a Marso-NYKK-NYSC csapata, amely az NB I A csoportos U21-es bajnokság negyedik helyezettjeként szerezte meg a jogot a részvételre. A négy élvonalbeli utánpótláscsapathoz csatlakozik az NB I B csoport keleti és nyugati 1-2. helyezettje, a nyíregyháziak a nyugati első Vasassal játszanak a négy közé jutásért.

– Már az is nagyon szép, hogy idáig eljutottunk, hiszen komoly csapatokat előztünk meg – mondta az NYKK-NYSC edzője Siska János. – A négy közé jutás sem elérhetetlen, mert bár a Vasas remek utánpótlásnevelő-műhely, a mi játékosaink azért csak az élvonalbeli bajnokságban edződnek, közülük többen a felnőttek között is meghatározó szerepet játszottak, az utóbbi időben különösen jól.

Siska János elsősorban Kósa Tamás és Molnár Marcell jó formájában bízhat, de a palánk alatt bevetésre kész Lajsz Gergely is, és Czura Attila valamint Kósa Dániel is rendelkezik már felnőtt élvonalbeli rutinnal. A Vasasnál nincs ilyen játékos, pontosabban van, de a Nyíregyházáról oda visszatért Garamvölgyi Ákos a szabályok értelmében nem léphet pályára.

Amennyiben az Oláh Gábor utcai csarnokban pénteken 14 órakor kezdődő negyeddöntőt megnyerik a nyíregyháziak, akkor a szombati elődöntőben az Alba Fehérvár-DKKA–Bp. Honvéd mérkőzés győztesével találkoznak, ellenkező esetben a vesztessel folytatják az 5–8. helyért.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!