Sport

2015.04.01. 13:20

Látványterv a kisvárdai stadionról

Kisvárda - Közel egymilliárd forintból, a jövő év második felére valósulhat meg Kisvárdán a Várkerti Stadion, amely impozáns látványt nyújt majd.

Kisvárda - Közel egymilliárd forintból, a jövő év második felére valósulhat meg Kisvárdán a Várkerti Stadion, amely impozáns látványt nyújt majd.

A Kisvárda futballcsapatának hivatalos weboldalán, a www.kisvardafc.hu-n nyilvánosságra hozták a megvalósítás előtt álló kisvárdai Várkerti Stadion első látványtervét. A fedett nézőterű, impozáns látványt nyújtó létesítmény 2500 néző befogadására lesz alkalmas és az európai szövetség (UEFA) III-as besorolásába tartozik majd.

A munkálatok megkezdése előtt hamarosan átadják az új klubházat, amely 120 millió forintból valósul meg. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű stadionberuházás tervezett költsége 920 millió forint lesz, dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter korábbi tájékoztatása szerint 2016 második felére megvalósul. A létesítmény alkalmas lesz NB I-es és utánpótláskorú válogatott mérkőzések megrendezésére és akár Európa-liga-mérkőzések lejátszására is.


Természetesen a látványterv csak Áprilisi tréfa.

5 óra és több mint 6000 megtekintés után elárulhatjuk, valóban csak áprilisi tréfa volt a korábban megosztott stadion látványterv - írja a kisvardafc.hu. - A képhez egyébként a Panathinaikos új stadionjának látványtervét használtuk fel, melynek tervezett költsége 80 millió Euró körül volt, ez mai árfolyamon számítva körülbelül 24 milliárd! forint és mintegy 42 ezer ember fért volna el benne, azonban a görög válság miatt a stadion építése meghiúsult. A mi 920 millió forintból felépülő "arénánk" természetesen sokkal szerényebb lesz. További szép napot mindenkinek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!