Sport

2015.04.29. 14:41

Lubickolnának a sikerekben

Nyíregyháza - Buskó Csenge és ifjú társai a közeljövő versenyein villantanának - a medencében.

Nyíregyháza - Buskó Csenge és ifjú társai a közeljövő versenyein villantanának - a medencében.

Az unalom ismeretlen fogalom a Nyíregyházi Sportcentrum úszói számára. Nem véletlen, hogy szerdára sajtótájékoztató hirdettek, melyen Sitku Ernő élsport igazgató felvezetésként csupán annyit jegyzett meg: számottevő sikerek voltak, vannak és szinte bizonyosan lesznek is a közeljövőben. Urbin Tamás vezetőedző a részletekbe, a felkészülés menetébe, no meg a közelgő feladatokba is betekintést engedett.

Noha a java még csak most következik, már az év eleje is sűrűnek bizonyult. Buskó Csenge, Szurovcsák Ivett és Trizner Olivér, vagyis a nyíregyháziak három utánpótlás válogatott üdvöskéje jószerivel egyik edzőtáborból járt a másikba. A Győrben szervezett összetartás mellett Hollandiában, majd Buskó Csenge legutóbb Dubaiban töltött felettébb tartalmas napokat.

Olyannyira, hogy az arab városban produkált idejének köszönhetően - jelenleg tartalékként - tagja az első alkalommal meghirdetett, júniusban Bakuban esedékes, több sportágat tömörítő Európai Játékok elnevezésű monstre eseményre utazó magyar válogatottnak. Hogy ez mekkora elismerés, arról legyen elég annyi: egy nyári olimpiánál is népesebb, a tervek szerint 300 fős küldöttség, közte csaknem kétszáz honi versenyző állhat rajthoz az azeri fővárosban. Csenge természetesen a felnőtt-, valamint az ifjúsági magyar bajnokságon is villantani szeretne, mégpedig 100, 200, és 400 méteres gyorsúszásban.

Cserfalvi Olafnak és Hadházi Dórának is akad programja. Nem is akármilyen, A két nyiregyházi fiatal május 3-án, Szentpétervár felé veszi az irányt - ugyancsak edzőtábor, kemény meló vár rájuk. Június közepén pedig beindul az igazi nagyüzem, korosztályos megmérettetések egész sorát rendezik, ahol akár kiugró eredmények is születhetnek.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!