Sport

2015.04.01. 16:56

Száz kilométer szélviharban, hóban, jégesőben

Nyíregyháza - A nyíregyházi Tihor Csaba negyedik lett az ultrafutók újabb emberfeletti megmérettetésén.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Tihor Csaba negyedik lett az ultrafutók újabb emberfeletti megmérettetésén.

Száz kilométer futás havi edzésadagnak? Szintentartásnak jó. Hetinek? Az már elég komoly! Hogy egyvégtében ennyit futni? Emberfeletti!

Pedig vannak, akik ilyesmire vetemednek, amit az is bizonyít, ezen a távon is rendeznek országos bajnokságot. A viadal immár hagyományosan Kisbérről indult, és a Bakonysárkányra vezető 8,3 kilométeres szakasz jelentette a pályát – ezt kellett hatszor oda-vissza teljesíteni, meg közben 670 méteres szintkülönbséget is letudni. Meg dacolni a viharos széllel, amely Bakonysárkányra menet segített, visszafelé viszont szembe fújt. De volt jégeső és havazás is, úgyhogy a körülményeket nem nevezhettük ideálisnak.

A tiszaberceli származású nyíregyházi ultrafutó, Tihor Csaba persze így is teljesítette a távot. Nem is akárhogyan, hiszen 8 óra 46 perces idejével az abszolút viadal negyedik helyén zárt, korosztályában pedig a harmadik lett.

– Volt már jobb, lehetett volna most is az, de elégedetlen nem vagyok – összegezte a történteket Tihor Csaba, aki következő megmérettetésén emel a téten, hiszen április végén a sárvári 24 órás versenyen áll rajthoz. Garantáltan több, mint 100 kilométert teljesítve...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!