Sport

2015.05.07. 19:52

Minőségi játék kell a lilák ellen

Nyíregyháza - Két jó formában lévő csapat találkozik a péntek esti villanyfényben.

Nyíregyháza - Két jó formában lévő csapat találkozik a péntek esti villanyfényben.Érdekes, hogy az Újpest ellen ősszel is pénteken este meccselt a Szpari. Az akkori találkozót a lilák nyerték 3–2-re, így meg van a lehetőség a visszavágásra. Ugyancsak kiemelendő, hogy az idei bajnokikon a nyíregyháziak idegenben voltak eredményesebbek, hiszen vendégként tíz, hazai pályán hat egységet kasszíroztak be.

- Ez valóban érdekes, ám azt nem szabad elfeledni, hogy igen erős csapatokat fogadtunk és értékes pontokat szerzetünk válaszolta a felvetésre Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Pénteken este hasonló a terv, hiszen nem szeretnénk megszakítani a jó sorozatunkat.

Pénteken két élvonalbeli mérkőzés lesz, a másikon az MTK a Puskás Akadémiát fogadja délután. Nyíregyházán a lilák lesznek a vendégek. Mégpedig egy jó formában lévő együttes, hiszen a legutóbbi három meccsüket megnyerték az újpestiek. Kétszer otthon, a Pápa és a Győr ellen diadalmaskodtak, közte pedig Dunaújvárosban szerezték meg a három pontot.

- Így igaz, egy jó formában lévő csapat az ellenfél, így nem lesz könnyű dolgunk. Bár matematikailag még nem jelenthető ki, de szerintem már biztosan bennmaradtunk, így a korábbiakhoz képest másfajta taktikával lépünk majd pályára pénteken este. A sikerhez a megszokott harcosságon és akaráson kívül minőségi játékra lesz szükség, én pedig érzem a csapatban ezt – így Mátyus János.

A hangulatra nem lehet ok, a győzelmeknél nincs jobb hangulatfelelős. Kedden jól sikerült a csapatösszekovácsoló főzés és horgászás, pénteken pedig egy szép lila halat, három pontosat kellene horogra akasztani. Jó hír, hogy Pákolicz Dávid kivételével mindenki csatába küldhető. Bosnjak Predrag és Rezes László sérülés rendbe jött, Zoran Kostic és Zurabi Arziani eltiltása pedig lejárt. Egy újpesti skalp pedig nagy örömet okozna a lelkes szurkolóknak is. A hazai játékosok közül Szokol Zsolt és Rubus Tamás az átlagosnál is nagyobb elánnal készül, hiszen egykori klubjuk ellen léphetnek pályára.

A drukkereknek tudniuk kell, hogy mivel a péntek esti találkozó kiemelt kockázatú, a stadion környékén útlezárások lesznek, a gépkocsival érkező vendégszurkolókat pedig a a városhoz közeledve a 4-es főút bevezető szakaszán,a 268-as kilométerszelvénynél ellenőrizhetik. A pénztűárak pénteken 14 órakor kinyitnak és 18.30-ig lehet belépőket vásárolni. A klubkártya kötelező a jegyvételhez ! Aki nem rendelkezik még ezzel, pénteken 17 óráig válthatja ki a klubirodában.

Játék és gyereknapi jótékonykodás

A villanyfényes derbi szünetében ismét lesz közönségjáték a Sky Travel utazási iroda és az Onix Casino nyereményiért. A Spartacus 1928 Egyesület a gyereknapra gondolva akciót indít a megyei gyermekvédelmi központ intézményeiben élő gyerekek támogatására. Az így összegyűjtött természetbeni adományok gyűjtésére irányuló akciót indított. Az így összegyűlt adományokat ( ruha, tartós élelmiszer, játék és édesség) a gyereknapon kapják majd meg a fiatalok. Aki segíteni szeretne a Filo Sportcentrumban adhatja le adományát, illetve pénteken az Újpest elleni találkozó előtt és alatt a Városi Stadion bejárata előtti nagy parkolónál is várják a tárgyakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!