Sport

2015.07.30. 16:31

A Nyírbátor vérbeli rangadót játszhat a Szparival

Nyírbátor - Tavaly teljesítették a célt, és az új bajnokságban is szeretne előrébb lépni a Nyírbátori FC.

Nyírbátor - Tavaly teljesítették a célt, és az új bajnokságban is szeretne előrébb lépni a Nyírbátori FC.Miként a tavalyi NB III-as bajnokság favoritja, a Kisvárda, a mostani bajnokjelölt, a Nyíregyháza Spartacus sem marad megyei rivális nélkül a Keleti csoportban, hiszen a Nyírbátori FC immár szinte örökös harmadosztályú csapatnak tekinthető.

– Kicsit nagyobb volt a játékosmozgás a nyáron, mint az nálunk megszokott, de ennek következtében tovább fiatalodott a keretünk és bátori kötődésű ifjak tértek vissza Nyíregyházáról – összegezte a változásokat Baracsi Balázs, az NYFC klubelnöke. – Nem térünk le erről az útról, annak ellenére sem, hogy immár nincs a fiatalokra vonatkozó kötelező érvényű korlátozás ebben az osztályban. A felkészülési meccsek már-már túl jól sikerültek, de ezért egyetlen pontot sem adnak a bajnokikon, szeretnénk jól rajtolni, és ha így lesz, akkor a harmadik fordulóban vérbeli rangadót játszhatunk itthon a Szparival.

A tavaszi szezonra szóló kívánalom úgy szólt Bátorban, hogy a csapat lépjen előre egy helyet, s lám, kilencedikből nyolcadik lett a csapat. Az új idényben a hetedik pozíció megfelelne?

– Szeretnénk az első hat között végezni. Annak ellenére is, hogy a mezőny erősödött, a létszámcsökkentés miatt több NB I-es és NB II-es játékos is ebbe az osztályba igazolt. Mivel két feljutó minimum lesz, négy-öt csapat is komoly tervekkel vág neki a bajnokságnak, és mi is szeretnénk a közvetlen élbolyhoz tartozni – mondta Baracsi Balázs, hozzátéve, szervezési feladatok még akadnak a Hatvan elleni szombati idénynyitó előtt, megerősítésre vár a rendezői garnitúra is, ezügyben önkétesek jelentkezését várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!