Sport

2015.07.09. 19:18

Gönczi Alex hiába volt jobb a bírák másként döntöttek

Alex hiába küldte többször is padlóra ellenfelét a világbajnoki címmérkőzésen.

Alex hiába küldte többször is padlóra ellenfelét a világbajnoki címmérkőzésen.Gönczi Jánoséknál az almák nem estek messze a fától. Az apa a kick-box egyik hazai ikonja, a két fiú is remek teljesítményekkel rukkol ki a különböző szakági versenyeken. A 17 éves Alex a napokban a boszniai Brcko városában szállt ringbe, mégpedig a WKO szervezet K-1es világbajnoki döntőjén. Az öt, három menetes mérkőzésen négy etapot magabiztos teljesítménnyel nyert a magyar fiatal a hazai ellenféllel szemben. Hiába küldte többször is padlóra a bosnyák versenyzőt, a bíró rendre büntette Alexet, megtörve ezzel lendületét.

A túlzó hazai pálya többször is kiváltotta a helyi közönség nemtetszését, ám a bírák nem foglalkoztak ezzel, és a K-1- ben korábban már világbajnoki és Európa-bajnoki címig eljutott bosnyák harcos vehette át a WKO K-1-es világbajnoki övet a bosnyák sportminisztertől.

A jól felkészített Alex újfent bebizonyította, hogy ott a helye a legjobbak között és már meghívást kapott egy svájci, szintén világbajnoki mérkőzésre.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!