Sport

2015.08.18. 10:37

A korai gól rányomta bélyegét a megyei derbire

Nyíregyháza, Nyírbátor - Az eddigi három bajnokiját a Nyírbátor elveszítette, a Spartacus megnyerte.

Nyíregyháza, Nyírbátor - Az eddigi három bajnokiját a Nyírbátor elveszítette, a Spartacus megnyerte.

Remek hangulatú megyei derbit játszottak vasárnap a labdarúgó NB III Keleti csoportjában, amelyen nem tudta megnehezíteni a Nyíregyháza Spartacus dolgát a házigazda Nyírbátori FC, amely így három vereséggel kezdte a pontvadászatot, nehéz helyzetbe hozva magát a folytatást illetően.

Bátortalan bátoriak

– Többet reméltem a mérkőzéstől, elsősorban persze játékban, mert az nem kérdéses, hogy a bajnokságból kiemelkedő, nagyobb játékerőt képviselő csapat nyert – erősítette meg a 3–0-s vendéggyőzelemmel véget ért bajnoki utáni szavait hétfőn is Kovács János, az NYFC edzője. – Megilletődöttek, bátortalanok voltunk, ami nem jellemző ránk, ennél többet tudunk. Sajnos, ezt a szépszámú közönségnek nem tudtuk bebizonyítani, holott abban reménykedtem, hogy a nem mindennapos közeg feldobja majd a játékosokat, és növeli bennük a bizonyítási vágyat. Az is igaz, hogy a csapatunk megérzi, ha két alapembere, mint most ­Szilágyi Krisztián és Nagy Dávid is kidől a sorból, illetve mások is sérülésből épphogy felépülve vállalták a játékot. Az első két gól előtt nagy hibákat követtünk el, ezek átírták az eredeti elképzelésünket, a meccset a támadóharmadban bemutatott kreativitás döntötte el a Szpari javára. Olyan csapatok ellen játszottunk eddig, amelyek várhatóan az élmezőnybe tartoznak majd, de nincs mese, az Újpest II elleni vasárnapi hazai meccsünkön meg kell kezdenünk a pontgyűjtést.

Két nap pihenőt kaptak

Az ellenfél Nyíregyháza Spartacus mutatója a másik végletet képviseli, hiszen Mátyus János együttese eddigi mindhárom bajnokiját megnyerte, így csak a gólkülönbség miatt áll a Keleti csoport második helyén.

– Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok, hiszen a legfontosabb a három pont megszerzése volt – kezdte visszapillantását a Szpari mestere. – A korábbi találkozókhoz képest most hamar vezetéshez jutottunk, ami rányomta bélyegét a játékra. Az első félidőben látottakkal nem volt gond, ráadásul a fordulás után is hamar a kapuba találtunk. A második játékrész derekától már lassabb tempóban játszottunk, ám a játékosokban volt a csütörtök esti kupameccs százhúsz perce. Mivel az elmúlt héten nem volt pihenő, hétfőn nem volt, kedden nem lesz edzés, szerdától viszont gőzerővel készülünk a Jászberény elleni hazai találkozóra.

KM–BT-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!