Sport

2015.08.17. 08:20

Bajnoki meccsen ilyenre még sosem volt példa

Nyíregyháza, Nyírbátor - Megteltek a betonlelátók. Az NB III-as megyei rangadón a nyíregyháziak sima győzelmet arattak Nyírbátorban.

Nyíregyháza, Nyírbátor - Megteltek a betonlelátók. Az NB III-as megyei rangadón a nyíregyháziak sima győzelmet arattak Nyírbátorban.

Nyüzsgött a nyírbátori Sport utca és környéke, gyalogosok és parkolóhelyet kereső autók közelítették meg az NB III-as futballcsapat sporttelepét. A Nyíregyháza Spartacus érkezett vendégségbe, és ilyenre bajnoki meccsen még sosem volt példa. Sokan keltek útra a megyeszékhelyről, szinte teljesen megtelt a vendégszurkolóknak fenntartott betonlelátó.

Ki is eresztették a hangjukat a szparisták, és hamar volt minek örülniük: Pölöskey Péter ziccerből leadott lövését védte Tóth Szilveszter, de a kipattanóra jól érkezett Mohamadou Abdouraman – vezettek a piros-kékek. Ugyan a bátori csapatban több volt a támadónak tartott játékos, mint a Spartacusban, mégis a házigazda rendezkedett be védekezésre, és a fegyelmezett, kapu elé visszahúzódó stílusból akkor sem engedtek, amikor hátrányba kerültek.

Megérte előremenni

A második gólt megelőző szabadrúgásnál Igor Zofcák biztatta a hezitáló Jagodics Bencét, hogy menjen előre: megérte, hiszen a beívelést követő fejeséből gól­passzt adott Rezes Lászlónak. Zoran Kosztics ballal lőtte ki a bal alsó sarkot a második félidő elején, innentől kezdve a bátoriak leginkább abban bízhattak, hogy a júniusi edzőmeccsen is 0–3-ról egyenlítettek ki… Ez most nem volt benne a meccsben, mert továbbra is a nyíregyháziak irányították a játékot, a hazaiak csak elvétve jutottak el a kapuig. Az ifjak közül ezúttal Ács Ádám kapta meg a debütálás lehetőségét Mátyus Jánostól, miközben Kovács János is cserékkel próbálta elérni, hogy feljavuljon, vagy legalábbis felbátorodjon a megilletődötten játszó csapata teljesítménye.

Ellaposodott a mérkőzés, mindenki beletörődött a megváltoztathatatlanba, hogy a nyíregyháziak megszerezték bajnokságbeli harmadik győzelmüket, miközben a nyírbátoriak a vereség számlálója tart éppen annyinál, ahány forduló eltelt.

Stílszerűen három gól maradt közte, mégpedig azért, mert Zortan Kosztics kihagyta (másként: Tóth Szilveszter kivédte) az általa kiharcolt tizenegyest, a szurkolók ennek ellenére éltették a szerb futballistát. Miként az egész csapatot, amely rászolgált az elismerésre, Bátorban pedig a szebb folytatásban reménykedhetnek.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!