Sport

2015.08.17. 10:27

Célba ért a célfutball

Kisvárda - Passzokkal nehéz lett volna átjátszani a szegedi védelmet, így hát az ívelgetésekre kellett alapozni.

Kisvárda - Passzokkal nehéz lett volna átjátszani a szegedi védelmet, így hát az ívelgetésekre kellett alapozni.

Azért azt tudni lehetett, hogy a Kisvárda van annyira jó csapat, hogy ne kapjon ki egymás után háromszor is hazai pályán. Azt nem állítjuk, hogy akkor is 4–0 lett volna a vége, ha szombaton a Barcelona érkezik a Várkertbe (bár előző nap a katalánok is kaptak egy négyest Bilbaóban a spanyol szuperkupáért kiírt párharc első meccsén…), de a Szeged ellen könnyen megvalósítható volt a célfutball, amely íveléseken, szabadrúgások kiharcolásán és azok hatékony végrehajtásán alapult.

– Nem ez a játékunk, hogy ívelgetünk, de tudtuk jól, hogy a Szeged középpályája nehezen átjátszható, ezért választottuk ezt a harcmodort – leplezte le a taktikára vonatkozó titkot Soós Imre, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Célfutballt kellett játszanunk ahhoz, hogy a csapat nyerni tudjon, és elinduljon azon az úton, amire szeretnénk, hogy rákerüljön. Minden futballista maximális koncentrációval futballozott, a győzni akarás is száz százalékos volt, ezek eredményezték a magabiztos győzelmet, amire büszkék lehetünk.

A hazai meccsek sorának továbbra sincs vége, hiszen szombaton Soós Imre előző csapata, a Siófok látogat Kisvárdára.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország augusztus 18-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!