Sport

2015.08.10. 07:36

Európai sztárdriftesek éjszakai versengése

Máriapócs - A máriapócsi Trackwood Fesztiválon a legjobb magyar pilóták is megmérettetik magukat

Máriapócs - A máriapócsi Trackwood Fesztiválon a legjobb magyar pilóták is megmérettetik magukat

Immáron hagyomány, hogy ha itt az augusztus, a drift kedvelői Máriapócs felé veszik az irányt hiszen jön a Trackwood Fesztivál. A jövő héten, augusztus 21-22-én rendezik az idei nagy megmérettetést, amelyen a szakág európai nagymenői is füstölik majd a gumikat. A találkozó a honi pontvadászat, és az Eastern European Drift Championship (EEDC) soros fordulóját is jelenti.

Miként azt Béres Szabolcstől, a Trackwood megálmodójától és főszervezőjétől megtudtuk, a legobb magyar pilóták mellett lengyel, ukrán, litván, fehérorosz, lett, német, orosz, szlovák, cseh és horvát versenyzők állnak majd rajthoz.

- Többen is most debütálnak majd a RabócsiRingen, a külföldiek közül Michal Reichert, a Zestino Team cseh pilótáját volt szerencsém már többször látni és a 850 lóerős BMW-je nagyon brutális, így tőle durva körökre számítok. Az orosz Anton Trekhonin (Zestino Team) okozhat még meglepetést mindenkinek, mert a bevállalós fajtából való. Ha a magyar fiúkról van szó, akkor Magyar Tamás (Markom Racing Team) szintén először jön mind Máriapócsra, így kíváncsian várom az első köreit és véleményét a pályáról - tudatta Béres Szabolcs.

Miként azt a főszervező már elmondta, a máriapócsi RabócsiRingen a kontinensünkön jegyzett Zestino Team több versenyzője is megméretteti magát.

- A máriapócsi Trackwood nagyon híres és tekintélyes drift verseny. Egyedi éjszakai versengés egy gyors és veszélyes pályán, ahol mindig fantasztikus a közönség és a hangulat. A Zestino Europe jelenleg a legnagyobb európai drift csapat nagynevű, híres versenyzőkkel. Minden országból csak a legjobbakat választjuk ki, aki képviseli a Zestinot - tudatta a szlovák Roman Kolesar, a Zetsino Team egyik ásza.

A RabócsiRing egyik sajátossága, hogy a hatalmas tempóval autózóknak időnként igen közel van a gumifal, amivel a korábbi versenyeken többen is megismerkedtek.

- A jelenlegi drift tendencia erősen összpontosít a hátsó érintési pontokra és zónákra, ezért szinte minden versenyen a pálya olyan, ahol gyakran közel van a fal. Az igazán jó drifterek el tudnak menni pár centire a faltól - vélekedett Roman Kolesar.

Idén sem maradhat el a versenyzői felvonulás, valamint a versenyautók megáldása japán szokások alapján. Különleges élménynek ígérkezik majd jövő pénteken este a máriapócsi templom előtt felsorakozó versenyzők és driftautók látványa. No, meg a versengés, az őrült gumifüstülés.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!