Sport

2015.08.18. 09:16

Nem mindenki bírta volna cérnával

Nagyecsed - Három tizenegyest ítéltek a Nagyecsed ellen, plusz két játékosát kiállították – emlékezetes lesz a nyitány.

Nagyecsed - Három tizenegyest ítéltek a Nagyecsed ellen, plusz két játékosát kiállították – emlékezetes lesz a nyitány.

Halvány lila fogalmunk sincs arról, mit forgattak fejükben a nagyecsediek a bajnoki nyitány előtt. De, hogy nem ilyen rajtról álmodtak – az hétszentség. A megyei első osztályba egy év elteltével visszatért csapatból két futballistát kiállítottak, három tizenegyest ítéltek ellene, így kisebbfajta csoda lett volna, ha megússza vereség nélkül a tuzséri fellépést. Ehhez képest csupán 1–0-ra kaptak ki a szatmáriak a – az ominózus mérkőzés közben ugyancsak megfogyatkozó – bajnoki címvédő otthonában.

Ráadásul Opre Mihály edző a meccs utáni nyilatkozatával sportszerűségből jelesre vizsgázott. Hasonló esetben jó néhány kollégája nem tett volna lakatot a szájára (magyarán nem bírta volna cérnával...), ő viszont a lefújás után adott gyorsértékelésében beérte annyival: „Nehéz most higgadtnak maradni...”

– Utólag azt mondom, Dobos Zoltán kiállítása erősen véleményes szituációban történt, mindemellett sorsdöntőnek bizonyult – mélyedt a részletekbe Opre Mihály, az Ecsed trénere. – Egyrészt meghatározó játékost vesztettünk, plusz ugyebár emberhátrányba kerültünk. Homann Richárd piros lapja adható volt. A három tizenegyesből legalább kettőt túl szigorúnak tartok, a harmadikat nem vitatom. Egyébként nem emlékszem arra, hogy bármely csapatommal ilyet éltem volna át, pedig nem tegnap kezdtem a szakmát. Tizenhét éve dolgozom Szabolcsban, a sporikkal soha nem volt konfliktusom, hozzáteszem, vizsgázott játékvezető vagyok, talán van némi tapasztalatom ezen a téren. Megjegyzem, legyünk igazságosak, az ellenfél kapusának piros lapját sem éreztem jogosnak. Összességében a mezőnyben jól bíráskodott, meglehet, rosszabb formát fogott, vagy egyszerűen csak így látta... Ettől függetlenül jól védekeztünk, kilenc fővel is helyzeteket tudtunk kialakítani, erővel is jól bírtuk, amiért elismerésemet fejezem ki a srácoknak. A következő, Mátészalka elleni hazai meccsen megpróbálunk nyerni, ami szatmári rangadó lévén nem lesz egyszerű.

A meleg font átka

Dancs Béla látott már egy, s mást hosszú pályafutása során, és talán úgy gondolta, aligha érheti már komoly meglepetés a pályán. Erre tessék, a Tuzsér három tizenegyest puskázott el a bajnoki nyitányon: egyet Makó Róbert, a Nagyecsed cerberusa hárított, kettőt pedig a kapufa „védett”...

– Életemben nem láttam még ilyet, még a tévében sem, hát még átélni – hitetlenkedett még mindig Dancs Béla, a Tuzsér játékos-edzője. – Érzésem szerint valamennyi büntető jogos volt, más kérdés, hogy nem tudtunk élni a lehetőséggel. A másodikat ráadásul én hibáztam el, ami különösen dühít. Pedig elhihetik, rendszeresen gyakoroljuk a tizenegyeseket, meleg front volt, másra nerm tudok gondolni, hogy így alakult... Legalább a szurkolókat kiszolgáltuk, ilyen izgalmas meccset régen láthattak.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!