Sport

2015.09.24. 11:10

Bedobhatja a törölközőt Tiszalök? Sürgősen rendet kell tenni!

Tiszalök - Nem elég a Tiszalök gyenge szereplése, az ifjúsági csapatnak nincs több dobása – büntetés jöhet.

Tiszalök - Nem elég a Tiszalök gyenge szereplése, az ifjúsági csapatnak nincs több dobása – büntetés jöhet.Rossz az, aki rosszra gondol. Mindazonáltal jónak semmiképpen nem nevezhető, ami a Tiszalökkel történik. A megyei első osztályú futballcsapat valamennyi őszi bajnoki fellépését (szám szerint hatot...) elbukta, némelyiket meglehetősen csúnyán. Miként a legutóbb Baktalórántházán. A még nyeretlen hazaiak öt gólt hintettek az utolsó helyen veszteglő Tisza-partiaknak, akik számára csőstöl jön a baj. Mindemellett ugyanis az ifjúsági együttes két mérkőzésen nem lépett pályára, a következő alkalom után már pontlevonással sújtják a „nagyokat”. Ha lesz miből...

Persze, a nyári elvándorlási hullámot tapasztalva, midőn regimentnyi kulcsember fordított hátat a gárdának, sejthető volt, hogy nem lesz minden fenékig tejfel. Sőt, jó néhányan már arról duruzsolnak, a folyómentiek akár menetközben is bedobhatják a törülközőt. Nos, erről szó nincs.

– Nem kérdés, a bajnokságot végigjátsszuk! – szögezte le Kovács János, a Tiszalök edzője. – Más kérdés, akadnak olyan hátráltató tényezők, ami jelentős problémát okoz. Erről röviden annyit: az elkezdett munkát vannak, akik bojkottálják, egyesek mindent megtesznek azért, hogy megnehezítsék a dolgunkat, vagy akár feladásra kényszerítsenek minket. Az ifjúságiaknál például harminckét igazolással rendelkezünk, a létszámot tekintve tehát nincs gond, éppen ezért állunk értetlenül a helyzet előtt. Hogy miért nem tud ennek ellenére kiállni a csapat? Erről többet nem szeretnék mondani, egy biztos, sürgősen rendet kell tenni, hogy felnőttcsapatot ne büntessék emiatt. Ilyen téren nincs dobásunk!

Való igaz. Nem ártana, persze, ha a Tiszalök az ellenfél kapuját is bevenné, mert ez még egyszer sem sikerült, holott lassan az őszi idény derekánál tartunk...

– Két héttel a rajt előtt gyakorlatilag még nem volt csapat, így mélyről indultunk – fejtegette Kovács János. – Sajnos, mentálisan nincs rendben a társaság, egyértelmű, rendezni kell sorokat. Két lábbal állok a földön, világos, nem végzünk a dobogón, de ennyire nem vagyunk rosszak. A Nyírgyulaj és a Bakta elleni meccset adom, ezeken nem volt esélyünk, a többi alkalommal jobbára egyéni hibák miatt vesztettünk. Abban feltétlenül bízom, hogy fel tudom rázni a fiúkat, emellett magunk mögé tudjuk állítani a szurkolókat, mert csak közösen találhatunk megoldást.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!