Sport

2015.09.08. 08:15

Nyugodt szezont akar a Szatmár Unió

Ez már nem a tavalyi csapat, az SZUFC olyan meccseken szerzett pontokat, amelyet korábban elbukott volna.

Ez már nem a tavalyi csapat, az SZUFC olyan meccseken szerzett pontokat, amelyet korábban elbukott volna.

Nem rossz. A Szatmár Unió FC négy őszi fellépése közül egyszer hasalt el – a tiszakanyári zakó (4–0) azonban a jelek szerint tényleg csak malőr volt. A megyei első osztályú futballcsapat további három bajnoki összecsapását vereség nélkül úszta meg, sőt, utóbbi két alkalommal nagyot domborított. Előbb elkalapálta a meglehetősen acélos Nyírgyulajt (7–2), majd szombaton döntetlent (2–2) brusztolt ki a mindig, mindenkire veszélyes Nagyecsed otthonában.

Eme produkció több, mint ígéretes attól az együttestől, amely az elmúlt években rendre a bennmaradásért hajtott. Igaz, azt kivétel nélkül „megcsinálta”.

– Stabil középcsapattá szeretnénk válni, az a minimum, hogy minden körülmények között legalább egyenrangú partnernek bizonyuljunk minden ellenféllel szemben – adta ki az ukázt Siti Ferenc, a Szatmár Unió FC edzője. – Ezért dolgozunk és mondhatom, már nem a tavalyi együttes vagyunk. Az előző idényben egy ilyen meccset, mint amilyen a nagyecsedi volt 4–0-ra elveszítünk, most kétgólos hátrányból sikerült egyenlíteni. A papírforma alapján jobbnak tűnt a Nyírgyulaj és az Ecsed is, viszont annyiban előreléptünk, hogy már képesek vagyunk meglepetésre.

Hogy mi ennek a magyarázata? Roppant egyszerű.

– A társaság egy évvel öregebb, egyben rutinosabb lett, nem követi el azokat a hibákat, amik tavaly sorozatban a vesztünket okozták – szolgált kézenfekvő válasszal Siti Ferenc. – Érdekes, most már ott tartunk, hogy Gyarmaton néhány csapat beáll védekezni, ehhez hozzá kell szokni, ez a korábbiaktól eltérően másfajta játékot igényel tőlünk. Ehhez annyit: a klubnál elindultunk egy úton, próbálunk szisztematikus módon dolgozni, talán ennek az eredménye, hogy érezhető a fejlődés. Ebben az elnökség, gyúró, szertáros, szurkoló, no meg a játékos szerepe is benne van. A lényeg, hogy szeretnénk végre egy nyugodt szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!