Sport

2015.09.12. 09:12

Rangadóval rajtolnak

Nyíregyháza - A Fradi ellen indítja a pontvadászatot a Nyíregyházi KC.

Nyíregyháza - A Fradi ellen indítja a pontvadászatot a Nyíregyházi KC.

Ez bizony derbi lesz a javából. Szombaton kora este albérletben, a Bem iskola csarnokában kezdik meg bajnoki menetelésüket a Nyíregyházi KC második vonalbeli férfi kézilabdázói. Nem is akármilyen meccsel, egy rangadóval. Az elmúlt szezonban ezüstérmes nyíregyháziak a Ferencvárost szorították le a dobogó második fokáról. Tavaly a zöld-fehérek egy góllal nyerték a hazai meccsüket (24-23), a februári, nyíregyházi találkozót pedig a mieink 29-25-re.

Ez a múlt, a jelen két megváltozott keret, két komoly célokat kitűző együttes. A nyíregyháziak a hagyományoknak megfelelően csütörtökön videóztak, így is készültek a szombati premierre.

- Megnéztük a tavalyi hazai meccsünket, illetve sikerült pár előkészületi találkozójukat is megszerezni – kezdte érdeklődésünkre Varga Zsolt, az NYKC szakmai igazgatója. - A látottak alapján elmondhatom, hogy nem sokat változott a játékuk. Ugyanúgy gyorsan, sok passzal támadnak, igyekeznek nagy iramot diktálni. Az átlövő Pozsgai Balázs, az irányító Márkus Béla mellett a beállósjátékuk semlegesítésére kell nagyon odafigyelnünk.

A Topolcsány elleni hazai edzőmeccsünket már a szombati meccsre hangolva játszottunk, ráadásul a szlovákok Fradihoz hasonlóan kézilabdáznak. Az ellenfél játéka csak egy szempont, attól fontosabbnak vélem, hogy sikerüljön megvalósítanunk elképzeléseinket védekezésben és támadásban egyaránt. Már nagyon várjuk a rajtot, készen állunk – így Varga Zsolt.

A szakmai igazgató azt is elmondta, hogy mindenki egészséges, így bizakodva, jó hangulatban és megfelelően motiválva várják a mérkőzést.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik