Sport

2015.12.27. 09:03

A tűzerő adott, feljebb rakétázna a Mándok

Mándok - A Mándoknál csak négy csapat gyűjtött többet, így nem utópia az előrelépésben reménykedni.

Mándok - A Mándoknál csak négy csapat gyűjtött többet, így nem utópia az előrelépésben reménykedni.

Nagy baj már nem lehet, ha egy csapat soraiban tudhatja az őszi gólkirályt. A mándoki tankcsatár, Balás Gergely húsz alkalommal találta telibe a célt, vagyis tüzelt hajszálpontosan. A támadó több mint felét jegyezte a megyei első osztályú futballegylet „dugóinak”, persze egymaga kevés az üdvösséghez. A júliusban sorompóba állt új edzőre, Borza Lászlóra hárult a felelősség, hogy kifundálja, miként vihetik legtöbbre „fiai”.

– Teljesen új csapatot kellett építenem a nyáron: jó úton járunk, de még közel sem értünk a munka végére – summázott Borza László, a Mándok edzője. – Hozzáteszem, kicsit csalóka a tabella, mert összesen négy csapat szerzett több pontot nálunk. Nagyon szoros a mezőny, rajtunk kívül még három vetélytárs ugyancsak huszonöt ponttal rendelkezik, ha egy kicsit jobban teljesítünk a negyedik hely sem lett volna elérhetetlen.

Ellenkező esetben viszont a középmezőny aljára is lecsúszhattunk volna. Sajnálom, hogy néhány bekalkulált papírforma győzelem meghiúsult: a gyulaházi, illetve a Szatmár Unióval szemben otthon elért két döntetlenre gondok elsősorban. Ugyanakkor akadtak pozitív momentumok, példának okául, Baktalórántházán nyerni tudtunk, és Sényőn pontot szereztünk. Egyáltalán, az Unióval vívott meccs kivételével a hazai szerepléssel elégedett vagyok. Kár lenne elhallgatni, volt egy nagyon szégyenteljes mérkőzésünk, a Tiszakanyáron elszenvedett 5–1-es vereség rávilágított a gyengéinkre.

Borza László immár tiszta képet kapott arról, hol, miben szükséges változtatni annak érdekében, hogy a Mándok feljebb tornázza magát a tabellán. Mert ennyivel, a hetedik pozícióval nem érik be.

– Az ősz arra feltétlenül jó volt, hogy felmérjem a játékosok erejét, ennek megfelelően fogunk igazolni. Ráadásul mivel különböző okok miatt idény közben nagyon elfogytunk, ezért a télen hiányposztok betöltése is a feladatok közé tartozik. A vezetőség az első hatba kerülést jelölte meg célul, de én ettől szebb szereplésben reménykedem, meglátjuk, ebből mi fog kisülni.

- KM-KT -

Mándoki mazsolák

A Mándok megyei I. osztályú csapatának őszi mutatói

A bajnoki állás: 7. Mándok 15 7 4 4 39–26 25

Otthon: 7 4 2 1 22–11 14

Idegenben: 8 3 2 3 17–15 11

A házi góllövőlista: 20 gólos: Balás Gergely. 7 gól: Varga Dávid. 5 gólos: Lucian Dascal. 3 gólos: Costea Petru, Templi Imre. 1 gólos: Dancs Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!