Sport

2015.12.17. 11:47

Sunshine-NyiKSE - Bekapcsolódtak, és már nyertek is

Nyíregyháza - A kosárlabda NB II-ben szerepel a Sunshine-NyiKSE férficsapata, amely döntően fiatalokat versenyeztet.

Nyíregyháza - A kosárlabda NB II-ben szerepel a Sunshine-NyiKSE férficsapata, amely döntően fiatalokat versenyeztet.

A többi csapat hozzájárulásával a bajnokság megkezdése után is bekapcsolódhatott az NB II-es küzdelmekben a Sunshine-NyiKSE csapata, így újra van csapata a megyének, a megyeszékhelynek a sportág harmadik vonalának számító küzdelemsorozatban. Korábban a Nagykállói KE szerepelt az NB II-ben, volt idő, amikor a Nyíregyházi KK-nak is volt csapata, nem beszélve a hősidőkről, a Tk és az Mg rivalizálásról.

– Miután késve kapcsolódtunk be a sorozatba, januártól három hónap alatt húsz mérkőzés vár ránk, és két találkozón már túl is vagyunk – mondta el Balogh Béla, a Sunshine-NyiKSE elnöke. – A finanszírozást az egyesület tagjainak támogatásával és a társasági nyereségadós hozzájárulásból, vagyis a TAO-ból tudjuk megoldani, de szívesen látunk minden támogatunk. A keretünk bőnek mondható, hiszen húsz igazolt játékosunk van, a gárda váza a NyiKSE tavalyi juniorcsapata, hozzájuk csatlakozott néhány harcedzettnek mondható NB II-es játékos.

Ha úgy tetszik, a keret nagy része nemzetközi rutinnal is felvértezett, hiszen azokról a Krúdy gimnazista kosarasokról van szó, akik áprilisban ott lehettek a középiskolás világjátékokon a franciaországi Limoges-ban. Az edző Kovács Tibor, a csapat a hazai mérkőzéseit a nemrégiben felújított Westsik-szakközépiskola tornatermében játssza majd.

Egyelőre két idegenbeli mérkőzésen van túl a legénység, és megszületett az első győzelem is! Az első fellépésen erre nem volt esély, hiszen a mezőny egyik kiemelkedő tudású csapata, a Szolnoki Olaj II ellen szerepeltek a nyiksések, a 26 pontos vereség tisztesnek mondható a korábbiakban 91 és 54 pontos győzelmeket is arató, a bajnokcsapat néhány fiatal játékosát is foglalkoztató Tisza-partiak ellen.

Aztán Debrecenben, a DEAC II ellen már összejött az első siker, amely bizonyára hitet és lendületet adhat a további munkához.

NB II Keleti csoport

Szolnoki Olaj KK II–Sunshine-NyiKSE 87–61 (21–16, 22–13, 22–10, 22–22)

NyiKSE: Teski 4, Tisza B. 17/6, Adányi 6/6, Törköly 5, Horváth B. 10. Csere: Somosi 2, Farkas K. 2, Balogh Balázs 3/3, Balogh Bendegúz 4, Ruzsinszki 6, Hanász 2, Joó Á. Edző: Kovács Tibor.

Debreceni EAC II–Sunshine-NyiKSE 79–85 (21–19, 14–27, 21–18, 23–21)

NyiKSE: Teski 5, Tisza B. 17/3, Adányi 17/6, Törköly 4, Horváth B. 15. Csere: Somosi 6, Herczku 5, Pálkerti N. 10/3, Hanász 6, Elek T., Balogh Balázs, Ruzsinszki. Edző: Kovács Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!