Sport

2016.02.04. 09:51

Szatmár Unió FC - Van, aki forrón szereti – ők nem

Fehérgyarmat - A Szatmár Unió FC vezetőségét váratlanul érte, hogy az őszi jó szereplés után több játékos távozott.

Fehérgyarmat - A Szatmár Unió FC vezetőségét váratlanul érte, hogy az őszi jó szereplés után több játékos távozott.

Derült égből a villámcsapás. Pedig szépnek, legalábbis biztatónak tűnt minden. Megannyi vérzivataros, szívinfarktussal fenyegető bajnoki évad után olybá festett, végre szanatóriumi nyugalomban morzsolhatják a napokat a Szatmár Unió FC háza táján. A megyei első osztályú futballcsapat az őszi zárófordulóban a hatodik helyre tornázta fel magát, ilyen „magasságban” embertelen régen nem járt.

Noha a szakmai stáb sejtette, hogy a gárdából kidőlhet egy-két kulcsfigura – a januári fejlemények hatására koppantak az állak. Az ugyan benne volt a pakliban, hogy Bartha Tibor, akinek rutinja aranyat ért, családi okok miatt távozik, miként testvére, a cserekapus, Bartha Géza visszavonulása sem érte váratlanul az elöljárókat. Továbbá a makacs sérüléssel bajlódó Varga Zoltán kiválásával is kalkulálni lehetett, ráadásul a tapasztalt labdarúgó – ha minden kötél szakad – talán bevethető lesz... Sőt, az ugyancsak civil elfoglatság következtében egyre leterheltebb Doros Marius esetleges hiányával is számoltak, és meglehet, bár edzeni kevesebbet tud, a meccseken vállalja a szereplést. A történet további része viszont már tényleg nem örömóda. A középső védő, Rus Adrián az NB II-ben érdekelt Balmazújváros szolgálatába állt. A támadósorból Gégény Mihály a Tiszakanyár, míg Szathmári Sándor a Szakoly színeiben folytatja, vagyis mindketten „osztálytárs” legénységet erősítenek a jövőben. A csapatkapitány, Balogh Péter távozása is biztosra vehető, akárcsak a tehetséges kárpátaljai fiatal, Baksa Ákosé, ő külföldön dolgozik az elkövetkező időszakban.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország február 4-i számában, vagy a kelet.hu-n olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!