Sport

2016.05.22. 09:49

Árpádék voltak a vezérek a kemecsei pályaavatón

Kemecse - Lipők Sándor polgármester büszkén említette: álmodtak egy nagyot, ami valósággá vált.

Kemecse - Lipők Sándor polgármester büszkén említette: álmodtak egy nagyot, ami valósággá vált.

Nagy napra ébredtek a kemecseiek szombaton. A gyönyörűen gondozott füves pályára merőlegesen készült el egy igényes, vadonatúj generációs, 60x40 méteres műfüves pálya. Megadták a módját az avatásnak: a parlamenti válogatott, a megyei sportigazgatóság és a helyi öregfúk csapata mérkőzött egymással a sportbarátság ápolása jegyében. A parlamenti válogatott színeiben Sallai Sándor korábbi válogatott játékos is feltűnt, akinek az unokaöccse, Sallai Roland pénteken bemutatkozott az Elefántcsontpart elleni barátságos találkozón. Sallai Sándor elmondta: óriási élmény neki a mai napig, amikor debreceni játékosként a Nyíregyháza ellen játszott.

A házigazdák döntetlennel kezdtek, majd egy góllal legyőzték a képviselők csapatát, így megnyerték a villámtornát. A szakértőkkel és vendégjátékosokkal megerősített honatyák a zárómeccsen nyertek a megyei sportigazgatóság gárdája ellen, ahol a két Árpád, Szalacsi és Kvaka volt a vezér. Külön köszöntötték Lipők Lajost, a Debrecen kemecsei kötődésű ikonját, akinek a tavalyi születésnapjára jelent meg a Lipők 69 elnevezésű könyv. Egy évtizeden keresztül játszott a Lokiban, 1969 és 1979 között hét évig viselhette a csapatkapitányi karszalagot, és a DVSC-ben 356 meccsen lépett pályára, amiből 352-t végig is játszott.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ők mondták

Szalacsi Árpád, az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatóságának elnöke: – Henry Ford amerikai üzletember azt mondta: „Ha összejövünk, az a kezdet, ha összetartunk, az a haladás, ha összefogunk, az a siker”. Nos, ez esetben a hangsúly az összefogáson és a sikeren van, ami tetten érhető Kemecsén. Tudták érvényesíteni az érdekeiket, és lám, büszkék lehetnek az új, műfüves pályájukra! Az elmúlt időszakban a megyében 16 pályát adtunk át, további 3 pályázat elbírálás alatt van. Minél több fiatal találja meg a számítását, annál nagyobb az esély a kiugrási lehetőségre.

Lipők Sándor, Kemecse polgármestere, miniszteri biztos: – Álmodtunk egy nagyot, ami megvalósult. Összesen 70,472 millió forintból épült fel a műfüves pálya és a környezete, az önerő 17 millió forint volt. Ettől kezdve pusztán annyi a teendő: használni kell, birtokba venni és óvni. Nem csak a kemecseieknek, hanem a járásban és a környéken élőknek egyaránt.

Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagja: – Nem csak a sportpálya, hanem a település is rendezett Kemecsén – a szorgalmas embereknek köszönhetően. Az MLSZ pályaépítési programjáról annyit: 2011-től 586 új pálya épült, és 1508 településen újult meg valamilyen formában a sportlétesítmény. Az amatőr csapatoktól átvállaltuk a működési költségük jelentős részét, ami országos szinten 12 milliárd forintos tétel. Az igazolt labdarúgók száma 100 ezerrel nőtt. Ezek a tények!

dr. Papcsák Ferenc országgyűlési képviselő: – A parlamenti válogatottnak én vagyok a legrégebbi tagja: 1997 decemberében húztam először magamra a címeres mezt. Kapcsolattartó missziót töltünk be. Járunk a határon túlra is, például a székelyföldiekkel ápoljuk a hagyományt. De voltunk már Törökországban is, ahol megadatott, hogy Hakan Sükür ellen játszhattam.

Magyar Zoltán, a parlamenti válogatott menedzsere: – Mi tagadás, általánosságban véve a műfüves borítás esküdt ellensége vagyok. Ezzel együtt gratulálok a beruházáshoz, mert ez egy nagyszerű dolog. Le a kalappal a kemecseiek előtt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!