Sport

2016.09.23. 11:13

Keresztbe tehetnek a Mezőkeresztesnek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Arénahangulatban játsszák a megyei női rangadót, idegenben a Kisvárda és a Fehérgyarmat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Arénahangulatban játsszák a megyei női rangadót, idegenben a Kisvárda és a Fehérgyarmat.

A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport aktuális idényét győzelemmel indító Kisvárda szombaton a Hajdúböszörmény katlanjában folytathatja menetelését. A bökkenő csupán annyi, hogy a hajdúságiak idegenbeli sikerrel rajtoltak (Kazincbarcikán kerekedtek felül...), vagyis kőkemény feladatnak ígérkezik a „pontosan” zárni a portyát. Másnap a Fehérgyarmat rándul a második vonalból kipottyant Füzesabonyhoz. A szatmáriak döntetlennel kezdtek, míg a házigazda éppen Várdán vérzett el. Ilyen előzmények után bajos megjósolni, kiváltképp az idény elején, hogy miként végződik a parti.

Női fronton mindjárt a második körben megyei rangadót rendeznek. A vasárnap esedékes (Continentál Aréna, kezdés: 14.30) Kölcsey DSE-Nyíregyháza–Mátészalkai MTK összecsapásnak a vendégek vághatnak neki nagyobb önbizalommal: míg ők a nyitányon legyűrték a DVSC II-t, a Hadobás tanítványok vereséget zárták az újonc, mindazonáltal egyáltalán nem lebecsülendő Mezőkeresztes otthonában. Az előző évadban mindannyiszor érvényesült a hazai pálya előnye: ősszel a Kölcsey, tavasszal az MMTK diadalmaskodott saját közönsége előtt – ezúttal az tűnik bizonyosnak, szoros meccs várható.

Ugyancsak vasárnap (kezdés: 17 óra) debütál a Vitka, mármint az otthonául szolgáló vásárosnaményi csarnokban. A Szemán Szilvai irányította beregiek bemutatkozása jól sült el, a Szepa AKSE-t intézték el idegenben, viszont a már emlegetett Mezőkeresztes elleni soros találkozó viszont rázósabb fellépést sejtet. Vagy ki tudja? Persze, aligha kell félteni az NB II-be frissen feljutott vitkaiakat: a lelkesedéssel nyilván lesz gond és lendületből legyűrhetik a látogatókat.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik