Sport

2016.09.23. 09:32

Kisvárda Master Good - Még több feladat jut az újaknak

Kisvárda - A Vác elleni mérkőzés kérdése az is, hogy miként viselik el az NB II-es kisvárdai labdarúgók az esélyesség terhét.

Kisvárda - A Vác elleni mérkőzés kérdése az is, hogy miként viselik el az NB II-es kisvárdai labdarúgók az esélyesség terhét.

Így, hogy a további kupaszereplésnek búcsút intett a kisvárdai csapat (a hódmezővásárhelyi 2–0-s vereséggel most nem jutott el odáig, hogy NB I-es csapattal játsszon, mint az elmúlt három kiírásban), az is eldőlt: ősszel már nem kell pályára lépnie hétközi tétmérkőzésen. És mivel az utazásokkal együtt nem kis gondot jelentett az NB II-es csapatnál ennek a helyzetnek a kezelése, úgy is fogalmazhatunk, hogy minden rosszban van valami jó.

– Picit beáldoztuk a kupamérkőzést a bajnoki szereplés érdekében, ettől még nem feltétlenül kellett volna kiesnünk – árulta el Révész Attila, a Kisvárda Master Good szakmai igazgatója. – A korábbi tapasztalatok alapján láttuk, hogy mire vagyunk képesek, amikor egy hét alatt három bajnokit kellett játszanunk, ezért a kulcsjátékosokat pihentettük, a hetet teljes egészében a Vác elleni bajnokinak rendeltük alá. Eljött az idő, amikor azoknak a futballistáinknak kell jobb teljesítményt nyújtaniuk, akik a később csatlakoztak a csapathoz, gondolok elsősorban Gosztonyi Andrásra és Miroszlav Grumicsra. Nekik fontosabb feladataik lesznek, habár türelmesek vagyunk velük szemben, hiszen tudjuk, hogy erőnlétbeli lemaradással érkeztek hozzánk, így még nem várható tőlük a képességük szerinti legjobb teljesítmény. Ugyanakkor látom rajtuk a fejlődés jeleit, és összeszokottság terén is sokat léptünk előre, így bizakodó vagyok. Ez annak is köszönhető, hogy kilencven-kilencvenöt százalékban kialakult az állandó kezdőcsapatunk, a hétközi meccsek kiesésével a csapatjátékunk is tovább fejlődhet. Több energiát tudunk fordítani a taktikára, és a szezonból hátralévő tíz meccsre rendre egy héten át tudunk majd készülni. Az eddigiek alapján bárki ellen esélyesként lépünk fel, az lesz a kérdés, hogy az esélyesség terhét miként tudjuk majd elviselni.

A vasárnapi (kezdés 16 óra) ellenfél, a Vác tavasszal nagy harcot vívott a kiesés elkerüléséért, sikerrel járt, a mostani bajnokságban pedig igazi hazai pálya (Dunaújvárosban fogadja ellenfeleit) nélkül is igyekszik rácáfolni az előzetes várakozásra, miszerint kiesőjelölt lenne.

– Ellenfelünknél évek óta minimálisak a változások, amióta Nagy Tibor az edző, stílust váltott, és játékosabb lett a csapat, valamint eredményesebb is, nem véletlenül áll a középmezőny elején, kőhajításnyira az élcsoporttól – jellemezte a májusban hazai pályán 2–0-ra legyőzött riválist Révész Attila. – A jövőre nézve komoly terveik vannak, viszont úgy gondolom, jelenleg a mi csapatunk még erősebb. Hazai pályán is nehéz mérkőzésre számítok, mert a Vác nagyon jól védekezik, és a legutóbbi, Puskás Akadémia elleni három hármas döntetlenjük is mutatja, hogy játékban és gólszerzésben is felnőttek már az élcsapatokhoz. Ezzel együtt egyértelműen a győzelem a célunk.

A csütörtöki edzést követően a csapat koronglövészeten vett részt Napkoron, és az igen jó hatékonysággal lövő Rajczi Péter vasárnap nem ismételheti meg azt a teljesítményét, hiszen sérülés miatt nem léphet pályára. Rajta kívül Lengyel Béla nem áll még rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik