Sport

2016.11.12. 20:22

Nyíregyházi Kosársuli - Elvették a Szeged veretlenségét

Nyíregyháza - Egy-egy lepattanó és labdaszerzés hiányzott a harmincpontos irányító tripladuplájához az amatőr női kosárlabda NB I szombati rangadóján.

Nyíregyháza - Egy-egy lepattanó és labdaszerzés hiányzott a harmincpontos irányító tripladuplájához az amatőr női kosárlabda NB I szombati rangadóján.

Ha nem görcsöl be a lába egy perccel a vége előtt, talán a tripladupla is meglett volna. Papp Klaudia szokása szerint a Szegedi KE elleni rangadón is ment, mint a felhúzott Duracell-nyuszi, és harminc pontja mellett kilenc-kilenc lepattanónál és szerzett labdánál tartott, amikor le kellett sántikálnia a pályáról.

Addigra már zsebben volt az amatőr női NB I-ben játszott rangadó, bár a nyíregyháziak számára azért akadtak kritikus pontok. Hiába kezdtek magabiztosan a kosársulisok, 25–15-ről előbb 26–27-re, majd a negyed végére 31–37-re alakult az állás. A második negyedet jól indító kosársulisok 39–39-nél utolérték ellenfelüket, de elhúzni igazából csak 60–57 után tudtak. Ekkor a masszív dupladuplát elérő (neki két kiharcolt fault hiányzott a harmadik kétszámjegyű mutatóhoz) Farkasinszki Orsolya lepattanói (igaz, most „csak” tízig jutott, nem pedig 26-ig mint a Kiss Lenke KS ellen…) és Papp Klaudia labdaszerzései valamint kettejük kosarai (együtt 58-t termeltek a 77-ből…) gondoskodtak arról, hogy izgalommentes legyen a végjáték.

A lényeg tehát: az NYKS elvette riválisa veretlenségét, és utolérte a tabellán.

Amatőr női NB I

Nyíregyházi Kosársuli–Szegedi KE 77–63 (21–13, 10–24, 23–13, 23–13)

Szent Imre-gimnázium, 70 néző, v.: Borgula, Bács.

NYKS: Papp K. 30/9, Fekete D. 4, Popenko K. 3/3, Páll V. 4, Farkasinszki O. 28. Csere: Takács A. 6/6, Hidas 2, Borza, Cziránku. Edző: Farkasinszki Gyuláné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!