Sport

2016.12.02. 07:33

Fatum-Nyíregyháza - Talán tényleg lesz majd másként is

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza két szetten keresztül szorongatta Vasast, amely megmutatta: nincs lehetetlen.

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza két szetten keresztül szorongatta Vasast, amely megmutatta: nincs lehetetlen.

Az előző időszak hányattatásait követően a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabcsapata iparkodik felnőni nem csupán a feladathoz – a honi legjobbak szintjéhez is.

Mert bár korábban rendre élt a remény, hogy például a Vasassal szembeni összecsapások jól sülnek el, ez csak elvétve valósult meg. Az aktuális idényben viszont változott az ábra, legalábbis az eddig mutatott teljesítmény megágyazott ama elképzelésnek, hogy ezúttal fordul a kocka.

Arról, persze aligha ábrándozhatott bárki, hogy fáklyásmenet lesz az angyalföldiek legyűrése, erre mindjárt az első szett rávilágított. Noha a hazaiak szerették volna írni a forgatókönyvet, a biztató kezdés után az amerikai Tess Nicole Rountree és Török Kata átvette az „uralmat”, ipari mennyiségben gyártották a pontokat. Haladt is előre a vendégek szekere, nem is fékezett a folytatásban sem, lassan, de biztosan célba ért. A második szettben megfeszült az egyenlítésért a házigazda: Josfina Fernandez keze rendre elsült, az argentin-spanyol ütő mellé kisvártatva felzárkózott a venezuelai Nelmaira Carolina Valdez is.

A bökkenő annyi volt csupán, hogy a túloldalon Rountree sem lankadt, ráadásul honfitársa, Emily Morgan Sklar is egyre hatékonyabban termelt. A fokozódó küzdelem közepette Rountree a zsüriasztal alá csúszva kanalazta vissza a labdát, majd Fernandez hasonló tornamutatvánnyal kis híján a nyíregyházi kispadot átrendezve mentett. Közben Jókay Zoltán a Vasas edzője sérelmezett egy bírói döntést – szóval zajlott az élet. Az idegek harcát viszont ezúttal is a Vasas nyerte, amely második játszmalabdáját értékesítve duzzasztotta tekintélyesre a különbséget.

A harmadik etapra fordulva vékony jégen táncolt a Fatum, elvégre már nem hibázhatott.

Törte is magát becsülettel a Horváth-gárda, olyannyira, hogy 23:19-es állásnál a csarnok népe elkönyvelte a szépítést. Csak éppen kapcsoltak a fővárosiak, akik ha nem is a sírból kapaszkodott vissza, mindazonáltal kritikus szituációban mutatták meg – nincs lehetetlen. Előbb egyenlítettek az angyalföldiek, ekkor még a Nyíregyháza is tudott újítani, ugyanakkor a kiélezett pillanatokban megint hiba csúszott a gépezetbe. A látogatók pedig nem szúrták el az esélyt, ádáz csatában kicsikarták a győzelmet.

Tény és való, az első felvonás kivételével nüanszokon múlt a meccs sorsa, viszont ismét, mint annyiszor a közelmúltban a Vasas járt jól. Talán tényleg lesz majd másként is...Méghozzá még ebben az évadban.

KM-KT

Röplabda: NB I., női

Fatum-Nyíregyháza–Vasas 0:3 (-16, -24, -25)

Continental Aréna, 400 néző, v.: Tillmann Gy., Suba I.

Nyíregyháza: Szombathelyi Sz. 7, Vacsi E. 2, Genesis 2, Fernandez 14, Leidgeb N. 2, Valdez 9. Csere: Isis (liberó), Villám L. 6, Katona Zs. 3. Edző: Horváth András.

Vasas: Kountoura 2, Sklar 16, Szedmák R. 4, Rountree 17, Török R. 9, Hardy 5. Csere: Lévai V. (liberó), Durst 1, Németh A. Edző: Jókay Zoltán.

Ász: 4–5. Rossz nyitás: 6–8.

Horváth András: – Azt gondolom, az első szett kivételével a második és harmadik sorsa apróságokon múlt. Nem tudtuk befejezni a támadásokat, mert a Vasas nagyon kombinatív játékot nyújtott.

Jókay Zoltán: – Jól kezdtük a mérkőzést, majd a második játszma elején három nyitást rontottunk, ezzel felhoztuk a Nyíregyházát, kapaszkodnunk kellett, amit sikerrel oldottunk meg. Hál istennek mindig akadt a csapatban olyan játékos, aki a nehéz pillanatokban lendületet tudott adni, mindemellett nagy mezőnymunkát végeztek a lányok.

Ezek is érdekelhetik