Sport

2017.01.21. 17:49

Kisvárda Master Good vs. Nyírbátor FC - Három harmad, nyolc gól

Kisvárda, Nyírbátor - A hóbucka tetején landoló játékos és a korcsolyázás éppúgy része volt a meccsnek, mint a gólszerzés.

Kisvárda, Nyírbátor - A hóbucka tetején landoló játékos és a korcsolyázás éppúgy része volt a meccsnek, mint a gólszerzés.

Jégkorongban alkotja a mérkőzés egységét a harmad, és azért a szombati kisvárdai körülmények meglehetősen hasonlítottak a tél focijára (lásd még: hoki), így talán nem véletlen, hogy a felek háromszor negyvenöt percnyi játékidőben egyeztek meg.

A pályát (hó)palánk vette körül (a buckák tetején nem ritkán landolt egy-egy játékos), és ahogy telt az idő, úgy lett volna egyre alkalmasabb a viselet a megfagyott játéktéren a korcsolya, mint a hernyótalpas cipő. És akkor a repkedő mínuszokról még nem is beszéltünk – mondjuk a tavalyi mínusz kilenc fokban játszott Várda–Bátor hőmérsékleti rekordja nem dőlt meg, sőt, a mostani mínusz öt a napsütéssel együtt egészen elviselhető volt.

Mindkét oldalon akadtak játékosok, akik a rájuk jutó penzum végén már a térdükön jártak, de ilyenkor így van ez rendjén. Az NB II-es és a harmadosztályú csapatnál is formálódik még a keret, akadtak még próbajátékosok. A várdaiaknál a legutóbb Gyirmóton játszó Horváth Adrián és a kárpátaljai Mihail Rjasko megragadt a csapatban, Nyírbátorba pedig visszatért Kornutjak Volodimir, aki az őszt az NYFC-ben zárta, a felkészülést viszont Várdán kezdte. Vendégoldalon hiányzott Müller Zsolt, neki most telt le az edzőmeccsekre vonatkozó eltiltása, amit még a nyárról hozott magával. Kisvárdán Délczeg Gergely és Rajczi Péter pihent sérülés miatt.

Horváth Zoltánnak tíz perc kellett a duplához, egy félidő (pardon, harmad) a triplázáshoz, nagyjából ilyen helyzetkihasználást várnak tőle a tavasszal is. Cseri Tamás a sokadik helyzetét váltotta gólra, majd amikor már öt volt közte, a harmadik harmadban már a nyírbátoriak is jelezték, hogy értenek a gólszerzéshez.

Előkészületi mérkőzés

Kisvárda Master Good–Nyírbátori FC 6–2 (3–0, 2–0, 1–2)

Kisvárda: Ivancsics A. (Lékai) – Talabér (Izing), Fodor F. (Svedjuk), Vermes (Papucsek), Vári B. (Fodor A.) – Rjasko (Hei), Lucas (Erős G.), Horváth A. (Minczér) – Cseri T. (Toma), Horváth Z. (Oláh G.), Gosztonyi (Szabó P.).

Nyírbátor: Vasas G. (Tóth Sz.) – Benkő B., Gál R. (Bernáth M.), Berecki (Ilkovics), Boros D. (Hornyák M.) – Kinál (Bagi Á.), Kornutjak, Mankó (Illés Gy.), Terdik – Reznek (Lakatos L.), Török I. (Roszel).

Gól: Horváth Z. 3, Cseri T., Szabó P., Oláh G., illetve Hornyák M., Illés Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!