Sport

2017.03.04. 14:14

Nem maradtak arany nélkül

Nyíregyháza - A gégényi Vass Anett szállította az elsőséget a Nyíregyházi Sportcentrumnak.

Nyíregyháza - A gégényi Vass Anett szállította az elsőséget a Nyíregyházi Sportcentrumnak.

Az újoncok és serdülők, valamint a felnőttek téli dobóbajnokságát egy füst alatt tudták le – immár tavaszias időben, Szombathelyen. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői közül a diszkoszvetésben jó szereplésre esélyes Szikszai Róbert és Káplár János kihagyta a viadalt, a keleti országrészben elhúzódó kemény tél miatt ugyanis szinte nem is tudtak szabadtéren edzeni.

A Budapesten tanuló és edző Kerekes Dóra felkészülése viszont nem volt ilyen mostoha, ő az olimpiai bronz­érmes súlylökő, Márton Anita mögött második lett diszkoszvetésben.

Súlylökésben a dobogós helyezésre is esélyesnek tartott Kerekes László a negyedik helyen zárt.

Mégsem maradt bajnoki cím nélkül a szabolcsi delegáció, hiszen az NYSC-s színekben versenyző, de gégényi illetőségű Vass Anett az élen végzett az újonc lányok súlylökő versenyszámában, sőt Dorka Zoltán tanítványa diszkoszvetésben egy bronz­érmet is begyűjtött.

Utóbbi versenyszámban Balogh Blanka is a pontszerző, hatodik helyen végzett.

- KM-BT -


Atlétika: Téli dobóbajnokság, Szombathely

A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek eredményei. Újonc. Lányok. Súlylökés: 1. Vass Anett 12.33, 14. Balogh Blanka 7.82.

Diszkoszvetés: 3. Vass Anett 28.37, 6. Balogh Blanka 17.20.

Serdülő. Lányok. Súlylökés: 15. Mándoki Dorina Ágnes 9.11, 21. Bákány Zsanett Fruzsina 7.97, 22. Seres Vivien 7.08. Diszkoszvetés: 9. Mándoki Dorina Ágnes 24.69, 15. Bákány Zsanett Fruzsina 21.43, 16. Seres Vivien 21.30.

Felnőtt. Férfiak. Súlylökés: 4. Kerekes László 16.60. Nők. Diszkoszvetés: 2. Kerekes Dóra 49.61.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!