Sport

2017.04.20. 12:26

"A szabolcsi megye egyes csapat ott játszhatott, ahova más meccset nézni se jár" - Nem tudtak eljönni a régi játszótársak

Baktalórántháza - A Hungária körútra visszatérő Kozma József elolvadt attól, hogy milyen remek pályán játszhatták a labdarúgó Amatőr-kupa döntőjét.

Baktalórántháza - A Hungária körútra visszatérő Kozma József elolvadt attól, hogy milyen remek pályán játszhatták a labdarúgó Amatőr-kupa döntőjét.

Ahogy Geda Gábor, a Baktalórántháza rutinos védője a szokásos meccs előtti lelkesítő versikéjében fogalmazott: a szabolcsi megye egyes csapat ott játszhatott, ahova más meccset nézni se jár. Az Amatőr-kupa döntője balul sült el a baktaiak számára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban (a szerda esti meccset a Ménfőcsanak nyerte 2–0-ra), de így is nagy élményben volt részük a csapat tagjainak.

Még Kozma Józsefnek is, aki azért nem mozgott idegenül a Hungária körút környékén, hiszen 1998 és 2000 között volt az MTK játékosa, a kék-fehérek színeiben hat NB I-es meccsen lépett pályára, az első évben bajnok, a másodikban kupagyőztes csapat tagja volt.

– Persze, hogy előjöttek a régi emlékek, mégha ez a stadion már nem is az, amelyikben akkoriban játszottunk – mondta a baktalórántháziak csapatkapitánya, Kozma József. – A pálya talaja parádés, nemhogy Magyarországon, világszinten sincs nagyon párja. A régi játszótársak közül sajnos senki nem tudott kijönni a mérkőzésre, az MTK korábbi tulajdonosát, Várszegi Pétert viszont láttam a lelátón.

Az igazi persze az lett volna, ha a kupát is hazahozza a csapat, de ha már így alakult: min múlott a vereség?

– Sosem tudjuk meg, hogyan alakult volna a meccs, ha null nullnál Marics Gábor gólját megadják – próbálta megfejteni az okokat Kozma József. – Akkor kaptuk a két gólt, amikor fölényben futballoztunk, a játékban nem volt benne, hogy az ellenfél szerez majd vezetést, és az sem, hogy kettőre növeli előnyét.

A 2000-es években többnyire NB-s osztályokban szereplő baktaiak legutóbb 25 éve játszottak hasonló meccset, 1992-ben meg is nyerték a Szabad Föld-kupát. Ki tudja, lesz-e még ilyen esély, és ha igen, mikor...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!