Sport

2017.04.20. 07:21

Nem sikerült az újabb kupakunszt

Baktalórántháza - Két kapott gólt mellett két piros lap, így nem maradt esélye a Baktalórántházának a kupadöntőben.

Baktalórántháza - Két kapott gólt mellett két piros lap, így nem maradt esélye a Baktalórántházának a kupadöntőben.

Labdarúgás. Az MTK budapesti otthonában, az Új Hidegkúti Nándor Stadionban rendezték a labdarúgó Amatőr-kupa döntőjét. A fináléban a Baktalórántháza a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályban érdekelt Ménfőcsanak ellen lépett pályára. Mindkét gárda a legjobb harminckettő közé jutott a Magyar Kupában, vagyis a megyei bajnokságokban szereplők közül legjobban teljesítettek a küzdelemsorozatban, így érdemeltek ki a lehetőséget, hogy a nagy hagyományokkal bíró serlegért (korábban évtizedekig a Szabad Föld-kupa néven „futott” az esemény...) csatázzanak. A két fokos hőmérséklet, a havas eső dacára kiváló körülmények között tusakodhattak a felek.

Nos, rosszabbul talán nem is kezdődhetett volna a találkozó Rakóczi Zsolt számára: a baktai frontember a harmadik percben cserére kényszerült, mint kiderült részleges bokaszalagszakadást szenvedett. Mindazonáltal az Illés-legénységet nem zavarta meg kiválása, fölényt harcolt ki, sőt Marics Gábor gólt fejelt, amit javában ünnepelt a csapat, amikor az asszisztens lest jelzett... A túloldalon egy ugyancsak lesgyanús szituáció után elengedett akciót követően két szögletrúgást végezhetett el a Ménfőcsanak: a másodikból a gárda legrutinosabb játékosa, a 41 éves Fajkusz László a kapuba kotorta a labdát. A második félidőben egy eredményesen befejezett kontratámadásból tovább növelte előnyét az ellenfél, Lakatos István kiállítása pedig szerte foszlatta a hősiesen támadó Baktalórántháza minden esélyét.

KM-KT

Amatőr-kupa, döntő

Baktalórántháza–Ménfőcsanak 0–2 (0–1)

Új Hidegkúti Nándor Stadion, 600 néző, v.: Bogár G.

Baktalórántháza: Tóth K. – Lakatos I., Kántor F. (Molnár L., 61), Kozma J., Marics G., Csordás G., Rakóczi Zs. (Nagy T., 7.), Sitku Á., Miskolczi L. (Geda G., 68.), Pénzes Á., Pálfi I. Edző: Illés László.

Gól: Fajkusz (40.), Szekeres K. (58.). Kiállítva. Lakatos I. (77. perc). Molnár L. (89. perc).

Illés László: – Végig higadtabb volt az ellenfél, ennek köszönheti győzelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!