Sport

2017.05.17. 11:34

Lóból nem árt meg a sok

Nyíregyháza - Suták Csenge karrierje töretlen, újabb sikereket ért el a versenylovas.

Nyíregyháza - Suták Csenge karrierje töretlen, újabb sikereket ért el a versenylovas.

Pink, Papírsárkány, Optimus, Gitáros F, Csajhos és Mich Titho. Hat ló Sutákék állományából – mindannyian felbukkantak az elmúlt évtized legnézettebb magyar filmjében, a Kincsemben, ráadásul Mich Titho a címszerepet alakító paripák egyike lehetett. De nem csak dicsőség nekik, hanem a „házi mozi” is: Suták Csenge lóháton ülve szinte futószalagon szállítja a rangos eredményeket. Mindezt kellő alázattal és szerénységgel teszi. Nem szaladt el vele a ló.

– Az év elején befejeztem a mesterképzést, jelenleg az alagi tréningközpontban dolgozok versenylovasként – újságolta a Nyíregyházához ezer szállal kötődő Csenge. Tavaly nem sikerült kiharcolnia a champion címet, ám a második hely is értékes, hiszen női lovas ilyen előkelő helyen korábban még sosem végzett. Ott lebegett előtte az elsőség lehetősége, sokáig vezette a ranglistát, aztán a bolgár zsoké kielőzte. Jelenleg ő az első, ugyanakkor még nagyon az elején vannak az évadnak.

– Nyilván a legeredményesebb szeretnék lenni, ehhez persze jó ló és sok szerencse kell. A közelmúltban kiemelt versenyt, az úgynevezett GD-2-es Batthyány-Hunyadi Díjat nyertem. Húsz éve nem volt ennyire népes a mezőny. Ilyet nyerni nagyon nehéz, rengeteg összetevőnek kell összhangban lennie a végső sikerhez. Előző versenynap a nyolc a futamból négyet nyíregyházi lovas nyert: egyet Gönczi Rebeka, egyet Bihari Alexandra (mindketten voltak már amatőr championok), kettőt pedig én. Egyébként még három lány lovagol nálunk: Májer Cintia már többször győzött, nagyon ügyes. Záhonyi Vanessza és Jeles Eszter nemrég kezdték a versenykarrierjüket. Sokat köszönhetek többek között Csupor Ferenc trénernek, aki bízik bennem, ez inspirál. Vannak céljaim bőven, jó lenne az idén kiérdemelni a champion címet.

A Kincsem című filmre vevő a magyar közönség. Herendi Gábor filmjére a vetítés első hetében közel százezren voltak kíváncsiak. A Nagy Ervin és Petrik Andrea főszereplésével jegyzett alkotás április végére elérte a háromszázezres limitet.

– Nekem nagyon tetszett a film. Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy nem igazán a lóról szól, azonban érdekes a történet, látványos, jól eladható és kifejezetten szórakoztató – értékelt Suták Csenge.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!