Sport

2017.06.14. 11:06

Megkapták meghívójukat a válogatottba

Nyíregyháza - Az U18-as atléták Miskolcon, a felnőttek Tel-Avivban képviselik majd a nemzeti színeket.

Nyíregyháza - Az U18-as atléták Miskolcon, a felnőttek Tel-Avivban képviselik majd a nemzeti színeket.

Kijelölték a pénteki U18-as (ifjúsági) magyar-cseh-szlovén-szlovák válogatott csapatviadalon és a jövő heti felnőtt csapat Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottak összeállítását.

A négy ország viadalát Miskolcon rendezik, ahol a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői közül Téglási Ákos 100 méteren és a svédváltóban (100-200-300-400) kap lehetőséget. A stafétában ő futja a 100 métert, majd őt követi 200 méteren klubtársa, Béni Gergő. A lányoknál az NYSC versenyzői közül hármasugrásban Balogh Csenge, diszkoszvetésben pedig Zsiga Kinga lesz tagja a válogatottnak, míg a váltóban a 300 métert Botos Boglárka futja.

A felnőttek a csapat Eb második második ligájában szerepelnek majd az izraeli Tel-Avivban. Sztárjaink közül erősíti a magyar csapatot Baji Balázs, Kővágó Zoltán és Márton Anita is, az olimpiai bajnok Pars Krisztián ellenben a világbajnoki felkészülésére koncentrál. Három nyíregyházi versenyző került be az utazó keretbe: férfi magasugrásban Bakosi Péter az indulónk, a 4x400 méteres váltóban pedig Osváth Krisztina is helyet kapott, majd a súlylökésben Kerekes László is csapattag lett, miután az országos bajnoki címet nyert Kürthy Lajos sérülés miatt lemondta a szereplést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!