Sport

2017.07.25. 19:33

Kézilabda: Most miden más – jobb lesz

Kisvárda - Multifunkcionális, ötezer férőhelyes csarnok építését kezdik meg idén Kisvárdán.

Kisvárda - Multifunkcionális, ötezer férőhelyes csarnok építését kezdik meg idén Kisvárdán.

Volt miről beszélni. Sajtótájékoztatót tartott – dr. Seszták Miklós fejlesztési miniszter jelenlétében – a Kisvárda Master Good élvonalbeli kézilabdacsapata, amelynek körletében jó néhány változás történt. Leginkább játékosfronton. Két edzés között (ez volt a keddi „menü”...) egyéb részletekkel is szolgáltak az érintettek.

– Elárulom, a legnagyobb hobbim a sport, azon belül a kézilabda – indított dr. Seszták Miklós. – A meccseken kikapcsolódik az ember, nos, az előző szezonban akadtak meleg pillanatok, de reményeink szerint most minden másként lesz. Sokkal ütőképesebbek leszünk, ebben biztos vagyok. Hogy itt tartunk, ezért köszönet jár a szponzoroknak, akik nem csak a pénzt küldik, de megjelennek a fontos pillanatokban, szívükön viselik a csapat sorsát.

Dr. Seszták Miklós fontos bejelentést is tett. Egyfelől augusztus 28-án ismét birtokba veheti az együttes a felújított sportcsarnokot, másfelük még idén megkezdődik az 5000 férőhelyes multifunkcionális aréna építése Kisvárdán, amit 2019-ben adhatnak át!

– Sikerült kiharcolni a bennmaradást, bár akadtak furcsa körülmények, de már előre nézünk – nyomatékosította Mátéfi Eszter szakmai igazgató. – Egy éve nehezebb helyzetben voltunk, későn dőlt el, hogy feljutunk az NB I-ben, így a játékosokkal is csúsztak a tárgyalások, Idén sokkal szerencsésebb a szituáció, időben sikerült megállapodni a kiszemeltekkel. Komoly csapatunk lesz, válogatottban is szerepelt és magas szintet képviselő kézilabdázók érkeztek, tehát optimisták lehetünk.

Mint elhangzott, a nyolc hétig tartó felkészülés ideális, a szeptember 10-i bajnoki rajtra teljesen összeállhat a gárda. Az a Kisvárda Master Good, amely kilenc friss szerzeményt vethet be.

KM-KT


A Kisvárda Master Good NB I-es kézilabdacsapatának nyári változásai

Távozók:

Marija Gedroit (litván, TSV Bayer Leverkusen), Héjjas Tímea (Vitka SE), Júlia Kucherova (szlovák, Kecskemét), Lévai Zsófia (Hajdúnánás), Krisztina Liscsevics (szerb, Esbjerg – dán), Madalina Puscas (román, CB Salud Tenerife), Scholtz Andrea (Mosonmagyaróvár), Tóth Gabriella (Érd), Hanna Yttereng (norvég, BBM Bietigheim – német)

Érkezők:

Balog Judit (Vác), Élő Beatrix (Mosonmagyaróvár), Marija Garbuz (orosz, DVSC), Tamara Georgijev (szerb, Krim Ljubljana – szlovén) Katona Flóra (Mosonmagyaróvár), Vesna Milanovic-Litre (horvát, Krim Ljubljana – szlovén), Marincsák Nikolett (DVSC), Triffa Ágnes (Békéscsaba), Triscsuk Krisztina (Siófok).

Maradt:

Marina Dmitrovics (szerb), Dudás Georgina, Jekatyerina Dzsukeva (bolgár), Ivana Mihovics (ukrán), Karacs Jázmin, Orbán Adrienn, Samira Rocha (brazil), Szabó Valéria, Tarjányi Szilvia, Olena Umanec (ukrán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!