Sport

2017.08.26. 20:33

Nyírbátori FC - Ennél többet érdemeltek volna a bátoriak

Nyírbátor - Kétgólos hátrányból talpra állt a három kiállítást és kihagyott tizenegyest hozó mérkőzésen, de pont nélkül maradt az NB III-as futballcsapat.

Nyírbátor - Kétgólos hátrányból talpra állt a három kiállítást és kihagyott tizenegyest hozó mérkőzésen, de pont nélkül maradt az NB III-as futballcsapat.

A Nyírbátori FC szombati NB III-as cigándi bajnokijának első félidejére a nagy meleg rányomta a bélyegét, a játékosok elsősorban a labdát futatták, egyéni kiugrások, gyors elfutások nem jellemezték a mérkőzést. Ebben a szakaszban több helyzete volt a Nyírbátornak, de négy ziccerből sem sikerült gólt elérni, a Cigánd viszont kettőből egyet értékesített, így vonultak 1–0-s hazai vezetéssel szünetre a csapatok.

A gyors cigándi gól a második félidő elején biztos hazai győzelemmel kecsegtetett, de a kiállítás és a szépítő vendégtalálat egycsapásra mindent megváltoztatott. Ettől kezdve egykapuzott a vendégcsapat, a bodrogköziek időhúzással, játéktördeléssel és színészkedéssel, valamint hathatós játékvezető segítséggel végül is otthon tartották a három pontot. A krónikához tartozik, hogy 2–1-es állásnál Vasas Gergő hárította a Szőllősi Ferenc tizenegyesét, így nem nőtt tovább a vendégelőny.

Nem érdemelt vereséget a bátori csapat, de mindenképpen többre lesz szükség a jövőben a célok elérése érdekében. KM

NB III: Keleti csoport, 3. forduló

Cigánd SE–Nyírbátori FC

2–1 (1–0)

Cigánd, 350 néző, v.: Nazsa.

Cigánd: Sánta T. – Baksa Z., Szőllősi, Balla J., Horváth A., Ötvös, Benke (Jáger, 84.), Toma, Molnár T. (Németh Sz., 76.), Pásztor A., Kovács G. Szakmai igazgató: Szénay Péter.

Nyírbátor: Vasas G. – Szabó R., Tóth M., Boros D., Bagi Á., Bernáth M. (Mankó, 82.), Reznek, Terdik (Nagy B., a szünetben), Vámos M., Roszel, Hornyák M. Edző: Ambrusz Árpád.

Gól: Molnár T. (20.), Toma (46.), illetve Nagy B. (66.). Kiállítva: Kovács G. (gólhelyzetben lerántotta Hornyákot, 57.), illetve Reznek (második sárga lap után, 86.), Nagy B. (második sárga lap után, 95.). Jó: Ötvös, Baksa Z., Toma, Molnár T., illetve Vasas G., Tóth M., Szabó R. (Tudósító: Balla István)

Szénay Péter: – Az első félidőben mindkét csapatnak voltak kecsegtető helyzetei, amelyekből mi egyet értékesítettünk. Sikerült a szünet utáni belépőnk, de a kiállítást követően csak a védekezéssel törődtünk, minek köszönhetően sikerült megőriznünk egygólos előnyünket.

Ambrusz Árpád: – Felforgatott felállásban is minden esélyünk megvolt a győzelemre. Ha az ilyen mérkőzéseket nem tudjuk megnyerni, akkor soha sem lesz több belőlünk…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!