Sport

2017.09.05. 19:51

Nyárzáró szentesi torna a különdíjas Levente bravúrjaival

Nyíregyháza - A kétnapos megmérettetés jól szolgálta az Aqua SE ifjú pólósainak a felkészülését.

Nyíregyháza - A kétnapos megmérettetés jól szolgálta az Aqua SE ifjú pólósainak a felkészülését.

A nyíregyházi Aqua SE ifjú vízipólósai is ott voltak a nemrégiben Szentesen rendezett II. Szegvár Takarék Kupán, amelyen 2006-os születésűek ugrottak a medencébe – tájékoztatta lapunkat Balogh Tamás, az Aqua Sport Egyesület irodavezetője.

A találkozóra tizenhat együttes nevezett, köztük két leánycsapat, a két nap alatt negyven meccset láthattak az érdeklődők. Az Urbin Tamás pallérozta nyíregyháziak erős ellenfeleket kaptak csoportjukba.

A nyíregyháziak a Kistarcsa ellen nyertek 7–1-re, majd kikaptak a Szolnoktól (5–10) és a Kecskeméttől (5–10) is. A csoportkört a harmadik helyen zárva, a másik csoport hasonló helyezettje ellen folytatták. Ezt a meccset szoros küzdelemben a csongrádiak nyerték 7–5-re. A bajnoki felkészülést remekül szolgáló torna utolsó találkozóján a nagyobb erőt képviselő Szeged ellen 7–3-ra diadalmaskodtak a mieink, így a tizedik helyen zártak.

Az edzők egyhangú döntése volt

A legtöbb gólt (16) Virág Bence lőtte, aki ezzel a csapat házi gólkirálya lett. Kiemelkedően szerepelt még Radóczi Barnabás is, aki 10 gólt dobott. Ami igazán örömteli, hogy a torna legjobb kapusa a nyíregyházi Pelle Levente lett, aki minden meccsen kiemelkedően védett. A mostani elismerés azért is nagy dolog, hiszen a legjobb kapusról és mezőnyjátékosról a tornán részt vevő 16 csapat edzője döntött egyhangúlag.

A nyíregyházi egyesület az elmúlt években már jó néhány tehetséget kinevelt a hazai vízilabda számára. Kapusposzton nem Levente az első ígéretes tehetség: ilyen például a korosztályos válogatott, jelenleg az Egerben vízilabdázó Csiszár Boldizsár, akinek szintén egyesületünkből indult sportpályafutása.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!