Sport

2017.11.22. 09:05

Dávid a naményi Góliát

Vásárosnamény - A beregi támadó klasszikus mesternyolcassal tette emlékezetessé maga számára az idényt.

Vásárosnamény - A beregi támadó klasszikus mesternyolcassal tette emlékezetessé maga számára az idényt.Deskó Dávid nyolc gólt rámolt be, a Vásárosnamény pedig legyalulta ellenfelét (9–1). A megyei első osztályú futballcsapat őszi utolsó fellépése igazán kellemesre sikerült, a sereghajtó Kótaj toldozott-foltozott összetételben (kapus Czenki Péter például mezőnyjátékosként szerepelt...) nem úszta meg a nagy zakót. Ebben a legfőbb „ludas” a beregiek huszonöt éves támadója volt, aki klasszikus mesternyolcassal forgatta meg a kést a vendégek szívében.

– Az az igazság, ez a szezon nem igazán úgy sikerült, ahogy szerettem volna, ehhez képest a zárómeccsen gyakorlatilag minden sikerült – taglalta Deskó Dávid, akinek szép kis gyűjteménye van már a hasonló produkcióból. Lassan kiérdemli a naményi Góliát nevet. – Akárhová futottam, akármerre pattant a labda, mindig jó helyen álltam. Nagyon sok helyzetet alakítottunk ki korábban is, de most kivételesen jó százalékban használtuk ki azokat, ennek köszönhetően biztosan nyertünk. Örültem, persze, hogy így alakult, annál is inkább, mert a Kótaj elleni meccsig ötször találtam a kapuba, amitől többet reméltem. Ugyanakkor nyilvánvaló, jobb lenne ezeket a gólokat elosztani, a fontosabb mérkőzésekre is „hagyni” belőle. Nem tudom a magyarázatát, de szinte valamennyi idényben akad egy ilyen mérkőzés, amikor ennyire kijön a lépés. Szerencse vagy sem, tényleg fogalmam sincs, talán nincs is rá megfelelő kifejezés.

Mindenesetre ég és föld a különbség a Vásárosnamény egy évvel ezelőtti és jelenlegi pozíciója között. Elvégre 2016 novemberében az utolsó helyen vesztegelt az együttes, amely Farkas Béla irányításával feltámadt, majd kiharcolta a bennmaradást. Momentán – immár Dudás Zoltán vezényletével – ötödik a tabellán a csapat, azaz felettébb jól áll a szénája.

– Jól szerepeltünk, de néhány pont így is bennünk maradt – fejtegette Deskó Dávid. – Nagyon nehezen kezdődött számunkra a szezon, Farkas Béla edző halála mindenkit megviselt, szükség volt néhány mérkőzésre, hogy elkapjuk a fonalat, és persze Dudás Zoltán elképzelése érvényesüljön. Természetesen szeretnénk minél jobban teljesíteni, viszont azt mondom, a pillanatnyi helyezés a reális.

KM-KT

Még ennél is volt jobb…

Deskó Dávid domborított már ennél nagyobbat is. A naményi játékos 2013 november 23-án a megyei másodosztály Kelet-Magyarország-csoport 15. fordulójában tizenegy gólt szerzett a Nyírmeggyes elleni találkozón! Három évvel korábban sem aprózta, akkor a gergelyiugornyai Tiszamenti SE színeiben nyolc találatot jegyzett, együttese pedig – a hőskort idéző meccsen – 12–6-ra verte a Papot. Sőt, 2015 augusztusában, amikor a Vásárosnamény 13–1-re agyabugyálta el a Tunyogmatolcsot, az 56. percben, vagyis csereként lépett pályára és nem sokat teketóriázott – huszonnégy minutummal leforgása alatt hatszor vette be a látogatók kapuját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!