Sport

2018.04.18. 10:10

Sényőn újra termel a Kapacina-gólgyár

Sényő - A Tiszaújvárosból hazatért csatár a bajnoki cím mellett NB III-ba jutást is ünnepelne.

Sényő - A Tiszaújvárosból hazatért csatár a bajnoki cím mellett NB III-ba jutást is ünnepelne.

A Nyírgyulajban elért győztes gólja (2–1) után a Sényő-Carnifex Rakamaz elleni tíz találatából ötöt vállalt magára Kapacina Kevin, úgyhogy a megyei I. osztályú csapat által télen igazolt, valójában hazatért támadó az utóbbi időben alaposan belelendült. Nyolc találatával a házi góllövőlistán már a negyedik helyen áll, holott csak hét mérkőzésen jutott eddig szóhoz.

– Még a sényői U16-os csapat tagjaként, tizennégy évesen értem el egy mérkőzésen hét gólt, felnőtt karrierem során a mostani volt a legeredményesebb mérkőzésem – mondta a 21 éves Kapacina Kevin, akinek édesapja, a moldovai származású Valerij Kapacina (akkor még Capatina néven tartották számon) is gólgyáros volt Sényőn a kilencvenes évek elején-közepén. – Az öt közül az első tetszett a leginkább, mert a gyengébbik, bal lábammal lőttem úgy húsz-huszonkét méterről, de értem el jobbal is gólt és fejesből is sikerült bevennem az ellenfél kapuját. Végig gólratörően játszottunk, megkönnyítette a dolgunkat, hogy a Rakamazból korán kiállítottak egy játékost, de úgy gondolom, hogy csapatszinten tíz, illetve egyénileg öt gólt szerezni egy baráti társaság ellen sem könnyű. A csatárt mindig a góljai minősítik, úgyhogy örülök neki, hogy a Nyírgyulajban elért győztes találat után most ilyen eredményes voltam.

Újabb kupakaland következik

A Magyar Kupában a nyolcaddöntőig jutott, ezzel a legeredményesebb Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csapat volt ebben a kiírásban a Sényő. Az NB II-es éllovas ellen a visszavágón aratott győzelemmel, és 4–2-es vereséggel búcsúzott Sándor Tamás legénysége, amely így is megváltotta belépőjét az Amatőr-kupa fináléjába. A Nagykanizsa elleni döntőt április 26-án, csütörtökön rendezik az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2018. április 19-i számában vagy a www.kelet.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!