Sport

2018.04.06. 08:32

Várda: ez nem lesz gyerekjáték

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Kölcsey és az éllovas Vitka egyaránt rangadón érdekelt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Kölcsey és az éllovas Vitka egyaránt rangadón érdekelt.

Amíg a kézilabda NB II. Észak-keleti csoporban érdekelt megyei férfi csapatok „üdülnek” a hét végén, a Kisvárda felettébb munkás programot teljesít. Türk Ferenc együttese előbb szombaton a Nádudvar ellen korábban elhalasztott idegenbeli mérkőzését pótolja, majd vasárnap (kezdés: 18 óra) a Hevest fogadja. Mindennek magyarázata, hogy a hajdúságiakkal nem sikerült zöld ágra vergődni, a kedvezőtlen időjárás miatt elodázott találkozó új időpontjáról, így a szövetség jelölte ki a dátumot. Bármennyire is húzós ez a menterend, a második helyen tanyázó Várda számára adott az esély, hogy ledolgozza négy pontos hátrányát az élen nyomuló Kazincbarcikával szemben. Az is igaz, ilyen extra terhelés mellett mindez nem ígérkezik gyerekjátéknak.

Ugyanakkor női fronton teljes fordulót rendeznek. A legkönnyebbnek egyértelműen a Mátészalkai MTK fellépése ígérkezik: a tabellán ötödik címvédő favoritként látogat a sereghajtó SZEPA KSE otthonába. A második helyen táborozó Kölcsey DSE-Nyíregyháza – amely három meccsel kevesebbet játszott, mint a tabella tetejére szökkent Vitka – vasárnap (Continental Aréna, 11 óra) a negyedik DVSC U21 csapatával vív rangadót. A Hadobás-tanítványok két egységgel gyűjtöttek többet, mint a „kis Loki”, ugyanennyi ponttal szorulnak az éllovas mögé. Így aligha szükséges ecsetelni, mekkora jelentőséggel bír ez a meccs.

A vitkaiak szintén kemény erőpróbára hangolnak, a harmadik pozícióban tanyázó Hajdúböszörménynél lesz jelenésük. A beregiek utóbbi három mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték, tavasszal csupán egyszer vesztettek - ha újabb bravúrt mutatnak be, akár rendkívül fényes lehet az év végi bizonyítványuk.

KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!