Sport

2018.05.08. 11:32

Mestermunka, mesterhármas

Nyírbátor - Tölgyes Dorottya valamennyi versenyszámban bajnoki címet szerzett a serdülő asztaliteniszezők között.

Nyírbátor - Tölgyes Dorottya valamennyi versenyszámban bajnoki címet szerzett a serdülő asztaliteniszezők között.

Minthogy három versenyszámban indulhatott, több aranyérmet nem is nyerhetett volna Tölgyes Dorottya a Mohácson rendezett országos újonc és serdülőbajnokságon. Azt viszont mind megnyerte, így a Nyírbátori ASE versenyzője mestermunkával ért el mesterhármast: a serdülő egyes, a páros és a vegyes páros versenyszámokat követően is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

– Szerettem volna minél jobban szerepelni, a legfontosabb persze az volt, hogy ranglistavezetőként az egyesben végezzek az élen – mondta a fárasztó, de eredményes mohácsi napok után Tölgyes Dorottya. – A vegyes párosban majd a lány párosban szerzett elsőség után került csak sor az egyes főtábláinak küzdelmére, akkor már eléggé fáradt voltam, de sikerült úgy megszereznem a harmadik aranyérmet, hogy mindössze egyetlen játszmát veszítettem, azt is a döntőben.

Dorottyának a még újonc korcsoportos Tanács Nóra volt az ellenfele a fináléban, aki a maga korosztályában előtte már megszerezte az elsőséget, és veszélyes ellenfélnek bizonyult. Az első, elvesztett szettet követően azonban sikerült a fordítás, így összejött a triplázás. Előtte vegyes párosban a KSI-ben játszó Huzsvár Erik, párosban rendszeres partnerével, a tatai Adamik Csengével gyűjtötte be az elsőséget. Korábban is volt egy nyírbátori versenyző, akinek ifjúsági korában sikerült ez a bravúr...

– Tudok róla, hogy Majoros Bence is ért el hasonló sikert, és nagyon büszke vagyok rá, amit a svédországi csapat világbajnokságon is elért – mondta a 14 éves bátori kishölgy. – Beszéltem vele többször is a múlt héten, igazi példaképemnek tekintem őt, aki mutatja az utat, hogy Nyírbátorból is el jutni odáig, ahol most ő éppen tart. Szeretnék a nyomdokába lépni, ez nem kérdéses. Legközelebb a lengyel nemzetközi bajnokságon szerepelek majd, a nyár fő eseménye pedig a kolozsvári serdülő Európa-bajnokság lesz.

A többi megyebeli indulóról szólva, serdülő lány párosban szinte kibérelték maguknak a dobogót a szabolcsiak, hiszen Laskai Írisz és Hanustyák Fanni (mindkettő NAC Nyíregyháza) is bronzérmet szerzett – igaz nem együtt, hanem más-más partnerrel. Laskai Írisz vegyes párosban is harmadik lett a ceglédi Ócsai Máté oldalán. Egyesben a selejtezőből érkező, még újonc korcsoportos apagyi, de nyíregyházi kölcsönjátékosként szereplő Hanustyák Fanni nyert egy meccset a főtáblán, ugyanez nem sikerült a kiemeltként kezdő Laskai Írisznek.

Az újonc fiúk között a nyírbátori Macos Nikola élte túl a csoportkört U12-ben és U13-ban is, a kisebbek között a főtáblán meccset is nyert, majd a nyolc közé jutásért a későbbi bajnok, sőt az idősebbek korosztályát is megnyerő szarvasi Szántosi Dávidtól szenvedett vereséget.

Az U13-as lányoknál Hanustyák Fanni két győzelmet is aratott a főtáblán, és a négy közé jutásért a válogatott kerettag statisztikás Czeglédi Dorka ellen szenvedett vereséget.

Ezek is érdekelhetik