Sport

2018.06.05. 16:20

Legyen a mindennapok része a mozgás, a sport!

Apagy - Először csatlakozott ebben az évben a kihívás napjához az apagyi általános iskola.

Apagy - Először csatlakozott ebben az évben a kihívás napjához az apagyi általános iskola.

A program célja immár több évtizede, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz, ezért is gondolták úgy az oktatási intézmény pedagógusai, hogy egy játékos és vidám nappal kedvet teremtenek a mozgással teli élményekhez, inspirálói lehetnek egy olyan jövőnek, aminek természetes része a mozgás, a sport.

Diákok a tanárok ellen

– Izgatottan készülődtünk a nagy napra. Igyekeztünk bevonni a sportolásba az óvodás gyermekeket, a szülőket és a helyhatóság dolgozóit is. Az önkormányzat frissítővel kedveskedett, ami igen jól jött, hiszen nyárias meleg köszöntött ránk május 30-án. A Szabadosok Kft. készítette el az akadálypálya felfestését, amit a gyerekek izgatottan vettek birtokba, valamint szintén a kft.-től kaptuk ajándékba a hatalmas molinót, ami hívogatott mindenkit az eseményekre – tájékoztatta lapunkat Bíróné Repelik Edit.

– Zenés gimnasztikával kezdtük a napot. A sportnap lényege, hogy többször 15 perces pulzusnövelő mozgásokat végezzünk. Ennek megfelelően a futás sem maradhatott ki a napi programból. Az óvodások is élvezték az együtt mozgás örömét. A nap fénypontja a tanár-diák kosárlabdameccs volt, hatalmas küzdelmet vívtak a csapatok. A napi programot az iskolai néptánccsoport zumba bemutatója zárta, amit a tanulók és a pedagógusok is lelkesen táncoltak végig.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!