Sport

2018.06.03. 18:52

Nyíregyháza Tigers - A Gorillákat is kipipálták

Nyíregyháza - Két negyedet remekül kezdtek és zártak a Tigrisek és ez elég volt a győzelemhez.

Nyíregyháza - Két negyedet remekül kezdtek és zártak a Tigrisek és ez elég volt a győzelemhez.

Bizonyára az időjárás miatt a korábbiakhoz képest valamelyeset kevesebben voltak kíváncsiak a Nyíregyháza Tigers újabb hazai meccsére. A Városi Stadionban a HFL sereghajtója, az eddig nyeretlen Dunaújváros Gorillaz volt a mieink ellenfele, végül mintegy ezren voltak kíváncsiak a találkozóra.

A második hazai kísérlet után már üdvrivalgás tört ki a lelátón, hiszen a liga legeredményesebb elkapója, Troy Rice majd ötven yardos futás után tédézett. Az alaphangulat adott volt, ezt követően a hazai támadófal gyakorta nem tudta megfelelően védeni Brian Gisselt, ám nagy baj nem volt belőle. A játékrész hajrájában Rice hiába vitte át a gólvonalon a labdát, előtte szabálytalankodtak a társai. Végül mégiscsak jött az újabb hazai hatpontos, mégpedig Gissel révén. A két extrapontot Sviatkó Gábor berúgta, ám egy mezőnykísérletnél hibázott.

A második negyedet is jól kezdték a Tigrisek, hiszen Konkoly Péter tédéje után ismét jött az extrapont (PAT). Ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék, amit továbbra is a hazaiak irányítottak. Aztán a nagyszünet előtt nem sokkal Rice újabb elkapással növelte a hazaiak előnyét és ismét ült az egypontos is.

A harmadik etap elején Gissel iramodott neki, mindössze hat yard hiányzott a tédéhez, amikor leteperték. Harmadik kisérlete után Benő Márk hiába kapta el a labdát a gólvonalon túl, büntetés miatt érvénytelenítették a találatot. A dunaújvárosiaknak a korábbiakhoz képest volt néhány ígéretes megindulása, de pontot nem értek el. miként a hazaiak sem ebben a negyedben.

A záró játékrészben Rice levette a mellvértjét, Gissel a sisak helyett sapkát tett a fejére. Jelezték, hogy a meccs megvan, így Tóth Gábor lett az irányító. Aleksandr Tosunkognak volt egy labdaelcsenése (interception), majd az első meccsén pályára lépő Török Pál hiába kapta el a labdát egy nagy passza után, kilépett. A dunaújvárosiak nem adták fel és erőfeszítéseiket siker koronázta, mert t Hegedűs Dániel csak átvitte a labdát a gólvonalon és az extrapontot is megszerezték.

ML

HFL, 6. forduló

Nyíregyháza Tigers-Dunaújváros Gorillaz 28-7 (14-0, 14-0, 0-0, 0-7).

Pontszerzők: Troy Rice 2 TD, Konkoly Péter TD, Brian Gissel TD, Sviatkó Gábor 4 PAT, illetve Hegedűs Dániel TD, Beretka József PAT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!