Sport

2018.07.21. 16:57

Debrecenből tekernek Bátoron, majd végül Bujon át Ibrányba

Az olasz Andrea Tafi személyében egy világsztár is tagja a rangos mezőnynek.

Az olasz Andrea Tafi személyében egy világsztár is tagja a rangos mezőnynek.

A MERSE, az NYKSE és Ibrány önkormányzata szervezi megyénk eddigi legrangosabb országúti kerékpáros versenyét, a vasárnapi V4 Special Series Debrecen Ibrány Nagydíjat. Az elmúlt években számos rangos kerékpárverseny volt Ibrány vonzáskörzetében, hiszen a régió útjai jó minőségűek, a feltételek megfelelőek voltak.

A profik megmérettetése előtt egy amatőr futam is lesz a városban kialakított 5,6 km-es körpályán." Solymosi János

– A V4 Debrecen Ibrány Nagydíjon 24 csapat 144 versenyzője áll rajthoz – kezdte lapunk tájékoztatását Solymosi János versenyigazgató.

– A mezőny a vártnál is erősebb lett, hiszen több első vonalas, 14 ország Pro Kontinentális és Kontinentális csapata valamint két nemzeti válogatott kerékpárosai tekernek majd a mezőnyben, akikkel a sportágat követők idén már találkozhattak egyéb Pro Tour versenyen.

Ibrányban körözni fognak

– A futam 14 órakor rajtol Debrecenből, és Nyírbátor, Nagykálló, Nyíregyháza, Buj érintésével várhatóan először 16:45-kor fordul rá az ibrányi ringre. A mezőny a 156 km-es táv végén egy városi körözésnek köszönhetően öt alkalommal fog áthaladni a városközpontban a művelődési központ előtt felállított célterületen

– Egy igaz világsztárt is köszönthetünk, hiszen a Zengő Kerékpáros Sportegyesület színeiben áll rajthoz az 1996-os Párizs-Roubaix győztese, az olasz Andrea Tafi, aki pályafutása során olyan nívós sikereket mutathat fel, mint a Lombard Körverseny (1996), az olasz nemzeti bajnokság (1998), vagy a Flandria Kör (2002) megnyerése.

– A profik megmérettetése előtt egy amatőr futam is lesz a városban kialakított 5.6 km-es körpályán, amin a versenyzők 12 kört fognak megtenni. Ez a futam is izgalmasnak ígérkezik, hiszen három hajrán fognak pénzdíjért sprintelni. Az amatőr verseny rajtja 14:15, a várható befutót 16 órára terveztük, a profi mezőny érkezése előtt 45–50 perccel.

Színes kísérőprogramok

A futamok ideje alatt számos programmal és fellépővel várják a kilátogatókat a célterületnél felállított színpadnál; Badár Sándor, DJ Szatmári feat Jucus, Karmapirin akusztik, RIKE (Republic est), valamint lovagi torna, ugrálóvár és habparty szórakoztatja a kilátogatókat – így Solymosi János.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!