Sport

2018.07.30. 13:13

Újra a bajnoki dobogó a cél

Nyíregyháza - A bajnokság előtt kétnapos tornát rendez a Fatum-Nyíregyháza

Nyíregyháza - A bajnokság előtt kétnapos tornát rendez a Fatum-Nyíregyháza

Rangos edzői kurzusnak adott otthont a tatai olimpiai edzőtábor: a Nemzetközi Röplabda Szövetség szervezésében tíz országból 32 tréner vett részt a továbbképzésen. Az ideális környezetben lebonyolított hasznos programon Európán kívül Iránból, Dél-Afrikából és az Egyesült Államokból érkezett résztvevők vettek részt.

Az öt napos tanfolyam során napi 6-7 óra elméleti és gyakorlati képzést egyaránt kaptak, amelynek a végén vizsgán kellett számot adniuk a tudásukról. A tanfolyam instruktora a török Najat Sancak, asszisztense pedig a Fatum-Nyíregyháza trénere, Hollósy László, és a szabolcsi stábból Horváth András is tagja volt a hallgatóságnak. A résztvevőket Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára is köszöntötte, aki szintén kedves emlékeket őriz a nyíregyházi korszakáról.

– A Fatum-Nyíregyháza tagjai vasárnap találkoztak először a nyári szünet után. A csapatkovácsoló vetélkedőt követően hétfőn orvosi vizsgálat várt rájuk, kedden pedig elkezdődik az alapozás az új idényre – említette Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum korábbi ügyvezetője, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségének tagja, a nyíregyházi kabinetiroda vezetője.

– A kupaelsőség és a bajnoki bronzérem kellő alapot szolgáltat a jövőre nézve. Mivel helyben minden feltétel adott az optimális felkészüléshez, ezért külön edzőtáborba nem utazik el a gárda. A korábbi években ezt nem lehetett elmondani, de az utóbbi időszakban az infrastruktúra, a háttér olyan szinten fejlődött, hogy erre is lehet építkezni hosszútávon. A mostani ráhangolódás különlegessége egy kétnapos torna lesz, melynek résztvevői még nem konkretizálódtak. Úgy érzem, hogy a megváltozott, több helyen kicserélődött keret egységes, és továbbra is a dobogós pozíció kivívása lehet a teljesíthető cél. A riválisok is megerősödtek, tehát nagy csatára van kilátás az ősszel kezdődő bajnokságban. Ismét kijutottunk a nemzetközi porondra, ez is igazolja a Fatum-Nyíregyháza erejét. Komoly erősítés, hogy a szakmai stáb változatlan maradt.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!