Sport

2018.08.15. 11:21

Egy esztendő után újra rúgták a focilabdát Záhonyban

Záhony - Sárkány Gábor szerint szakmailag még van hová fejlődnie a csapatnak.

Záhony - Sárkány Gábor szerint szakmailag még van hová fejlődnie a csapatnak.

A Záhony-Tiszaszentmárton csapata a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság múlt hétvégi mérkőzésén két góllal, 4–2-re győzte le Pátroha csapatát.

Első olvasatra semmi különös nincs a dologban, ám ha azt nézzük, hogy a tavalyi szezonban a záhonyi futballszeretők nem tapsolhattak kedvenceiknek, mégis csak van valami nóvum a történetben.

– Így igaz, tavaly nem volt megye kettes csapat Záhonyban, ám most van: Záhony-Tiszaszentmárton néven igyekszünk kiszolgálni a helyi közönséget. Én csak a szakmáról tudok és szeretnék beszélni, a többi nem rám tartozik – kezdte lapunk tájékoztatását a harmincegy esztendős Sárkány Gábor, aki játékos-edzőként segíti a csapatot.

Környékbeliek a csapatban

– Sok néző volt ránk kíváncsi, ennek nagyon örültünk. A nagy érdeklődésnek az is lehetett az alapja, hogy a csapatot környékbeliek alkotják, no, meg persze az, hogy tavaly a záhonyi alakulat nem indult el a megye kettőben. A meccsről csak annyit: egy jó erőkből álló Pátrohát sikerült legyőznünk, a fiúk mindent megtettek azért, hogy mi hagyjuk el győztesen a pályát. Jó felfogásban fociztunk, remélem, ez kitart a szezon végéig. Célunk az első nyolcba kerülés, ha marad ez a hozzáállás, akkor szerintem odaérhetünk a 16 csapatos bajnoki mezőny első felébe – mondta a Záhony-Tiszaszentmárton edzője.

Sárkány Gábor beszélt arról is, hogy szakmailag van még mit fejlődnie a csapatnak, hiszen a társaság még csak egy hónapja van együtt, a csapat­építés pedig egy hosszabb ideig tartó folyamat.

Kiszolgálni a közönséget

– Az eredményességgel párhuzamosan szeretnénk kiszolgálni a záhonyi közönséget és öregbíteni a helyi labdarúgócsapat hírnevét – tette hozzá a szakember.

Természetesen megkerestük a vezetőséget, hogy mondják el, mi áll a záhonyi és a tiszaszentmártoni együttműködés hátterében, ám az érintettek későbbre ígértek ezzel kapcsolatban tájékoztatást.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!