Sport

2018.09.07. 11:20

NYTK - Új igazolással gurítanak tekézőink

Nyíregyháza - Sikeres felkészüléssel a hátuk mögött Fehér Bélával azonnal visszajutnának az Extraligába.

Nyíregyháza - Sikeres felkészüléssel a hátuk mögött Fehér Bélával azonnal visszajutnának az Extraligába.

Öt Szuperligás szezon után az NB I.-ben folytatja a Nyíregyházi Teke Klub.

– Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, ismerjük a csapatokat és a pályákat, így tudjuk, mire számíthatunk – kezdte Finta Zoltán, az együttes egyik játékosa.

Korábbi bajnokkal erősítettek

– Egyértelműen a feljutást tűztük ki célul, ehhez minden feltétel adott, a város által korábban modernizált pályánk alkalmas első osztályú mérkőzések megrendezésére. Az előző idényben Szlovenszki Tibor nem tudott a segítségünkre lenni, de sikerült megoldani a pótlását: Szegedről leigazoltuk a korábbi egyéni magyar bajnok Fehér Bélát, aki óriási erősítés együttesünknek.

– Felkészülés gyanánt hosszú évek után ismét részt vettük az egri Agria Kupán, ahol taroltunk – büszkélkedett Finta Zoltán.

– Egyéniben a frissen igazolt Fehér Béla 597 fával utasított maga mögé mindenkit, párosban Mogyorósi Péterrel (581 fa) kiegészülve szintén győztek, így abban a számban is nyíregyházi siker született, csapatban az előző két versenyző mellett Ráski János 579 fát, Finta Zoltán 557 fát tett hozzá a végső győzelemhez. – A bajnokság már elkezdődött, a mezőny túl van az első fordulón, mi azonban elhalasztottuk a Szegvár elleni mérkőzésünket, mert nemzetközi tornán vettünk részt.

Szép nyíregyházi siker

– Az 55. alkalommal kiírt Velky Sarisban rendezett torna rendszeres résztvevői vagyunk. Az idén szép nyíregyházi siker született a szlovák tornán, Fehér Béla 633 fával megnyerte az egyéni versenyt, csapatban a házigazdák mögött, de a kassai csapatot megelőzve, 3274 fával a második helyen végeztünk.

– Az egyéni bajnok Fehér Béla mellett Kósa István 552, Finta Zoltán 547, Kastura Zsolt 541, Szilágyi Sándor 511 és Mogyorósi Péter 490 fával járult hozzá a sikerhez – zárta mondandóját a nyíregyházi tekés.

A Gyula ellen vitézkedhetnek

A Nyíregyházi Teke Klub az eredményes felkészülést követően szombaton 13 órakor fogadja a Gyulát.

– Bízom benne, hogy ez a lendület megmarad, arra törekszünk, hogy mindig a legerősebb összeállításban tudjunk kiállni. A Gyula egyébként kellemetlen csapat, több tapasztalt játékossal, a rutin azonban mellettünk áll és a céljaink eléréséhez mindenképpen nyernünk kell – tette hozzá Finta Zoltán.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!