Sport

2018.10.18. 12:35

Aranyba került, hogy nem sült el a pisztoly

Nyíregyháza - Jól céloztak a nyíregyházi sportlövők két tűzfegyveres bajnokságon.

Nyíregyháza - Jól céloztak a nyíregyházi sportlövők két tűzfegyveres bajnokságon.

Az elmúlt két hétben két fővárosi tűz­fegyveres versenyen álltak lőállásba a nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület versenyzői. Az elmúlt két hétben egyesületünk a 25 méteres, és 50 méteres tűzfegyveres országos bajnokságon vett részt.

Az 50 méteres országos bajnokságot a junior fiú szabadpisztolyosok nyitották, itt Agárdy Vilmos újabb országos bajnoki címet szerzett, míg a fiúk csapata (Agárdy Vilmos, Kiss Attila, Nizsalóczki Soma) épphogy lemaradva az aranyéremről végül a dobogó második fokára állhatott fel.

Az ifi szabadpisztolyos fiúk is remekeltek, Nizsalóczki Soma a harmadik, Kiss Attila negyedik, Oláh János pedig a hatodik helyen végzett, így a fiúk bezsebelték a legjobb csapatnak járó aranyérmet. A pisztolyos ifi lányok a verseny végére puskát ragadtak és a csapat (Torkos Anetta, Kovács Gréta, Fehérvári Nikoletta) végül az ötödik helyen végzett.

Három köregység döntött

Az elmúlt héten a 25 méteres bajnokságon a sportpisztoly 30+30 junior fiú versenyszámban Agárdy Vilmos a második, még Kiss Attila a harmadik helyen végzett. Vilmos igen peches volt, mert az egyik lövésénél nem sült el a fegyvere, az nullás lett. Így a honvédos Nagy Máté mindössze három köregység különbséggel nyert. A junior lányoknál Kovács Gréta nyolcadikként zárt élete első tűzfegyveres döntőjében. A lányok csapata (Kovács Gréta, Torkos Anetta, Fehérvári Nikoletta) a negyedik helyen zárt. Az ifik versenyében Torkos Anetta egyéni csúccsal a hatodik lett, a lányok csapata az előbbi összeállításban a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!