Sport

2018.10.20. 10:26

Nyíregyháza Spartacus - Mostanában nem győzni járnak a csapatok Kaposvárra

Nyíregyháza - A Szpari emberes feladatra készül a bajnoki szünet után.

Nyíregyháza - A Szpari emberes feladatra készül a bajnoki szünet után.

A Nyíregyháza Spartacus a válogatott szünet miatt két hét kihagyás után várja a bajnoki folytatást, azonban az „üres” napok sem teltek eseménytelenül. Nem sokkal a Budafok elleni 2–1-es győzelmet követően a klubvezetés megerősítette pozíciójában az addig megbízott vezetőedzőként ténykedő Lengyel Rolandot.

Átmenteni a felfogást

– Sok minden nem változott az elmúlt időszakban, ­ugyanazok a játékelemek való­sultak meg a Békéscsaba és a Budafok ellen is, mint amiket addig gyakoroltunk – foglalta össze a mögöttünk hagyott heteket Lengyel Roland.

– Ugyanezt visszük tovább, kicsit nagyobb támadószellemben, bátor támadójátékkal, sok labdaszerzéssel. Bízom benne, hogy az előző két meccsen jellemző felfogást át tudjuk menteni a szezon további részére.

A bajnoki szünetben külön jelentősége volt annak, hogy a csapat ne zökkenjen ki a lendületből.

– Intenzív edzéseket tartottunk, valamint elmentünk edzőmeccsre Gyulaházára, ami jól sikerült – mondta a szakember. – Nyolc gólt lőttünk, ez is plusz töltetet adhatott a csapatnak, remélem, meglátszik a Kaposvár elleni mérkőzésen is.

Szükség is lesz rá, ugyanis a somogyiak az első forduló óta nem szenvedtek vereséget a bajnokságban.

Ugyanolyan mentalitással

– Mostanában nem győzni járnak a csapatok Kaposvárra – beszélt az ellenfélről Lengyel Roland. – Jó mérkőzésre számítok, nem egy bekkelős gárda, felvállalják a nyílt játékot, de bízom benne, hogy a minőség a mi javunkra billenti a mérleg nyelvét, és ponttal, pontokkal térhetünk haza. Ugyanazt a mentalitású csapatot szeretném pályán látni, mint az elmúlt két mérkőzésen, ha ezt hozzák a srácok, akkor azt gondolom, hogy eredményesek tudunk lenni a hétvégi mérkőzésen.

MK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!