Sport

2018.12.29. 20:01

Kisvárda Master Good SE - Vereséggel búcsúztatták az évet

Kisvárda - Az NB I. 10. fordulójában az Érd ellen lépett pályára a Kisvárda Master Good SE.

Kisvárda - Az NB I. 10. fordulójában az Érd ellen lépett pályára a Kisvárda Master Good SE.

Telt ház fogadta a két csapatot, a lelkes hazai közönség két hónapja látta utoljára hazai pályán kedvenceit.

Idegesen, kapkodva kezdte a mérkőzést a szabolcsi gárda, eladott labdák, rontott lövések jellemezték a mérkőzés elejét. Orbánék nem találták a fogást a nagyon jól összeállt érdi védelmen és Janurik is szenzációsan védett. A hazaiak első gólját a 4. percben Guialo szerezte, a következő kisvárdai találatra tíz percet kellett várni, amit szintén az angolai átlövő szerzett büntetőből.

Vlatko Djonovics lányai továbbra is ötlettelenül, rengeteg hibával támadtak többnyire eredménytelenül, csak az időközben becserélt Radojevics játéka hozott némi változást. A szerb irányító egyéni akciókból volt eredményes, harcolt ki büntetőt ezzel tartotta valamelyest csapatát a mérkőzésben.

A félidő végére az addig jól működő védekezés is szétesett, így a szünetre öt gólos előnyt kovácsolt magának a Pest megyei alakulat. Fordulás után a montenegrói tréner támadásban lehozta kapusát és hét a hat ellen próbálkoztak a hazaiak, kicsit sikerült is közelebb lopózniuk. Ekkor a vendégek trénere Szabó Edina időt kért, rendezték soraikat és három gyors góllal visszaállították a nyolc gólos különbséget.

Az 55. percre sikerült négy találatra csökkenteni a hátrányt, felcsillant némi halvány remény, Szabó Laura gólja azonban végleg pontot tett a mérkőzés végére. Végül az Érd a mérkőzést végig a kezében tartva, teljesen megérdemelten vitte el a két pontot Kisvárdáról. A hazai csapatból nagyon hiányzott sérült Milanovics-Litre, aki a védelem oszlopa, jól teljesített Pásztor Bettina a kapuban, a mezőnyben pedig Radojevics és Morena teljesítménye dicsérhető.

- BB -

Kisvárda Master Good SE–Érd 23–26 (8–13).

Kisvárda, 1042 néző, v.: Bócz, Wiedemann.

Kisvárda: PÁSZTOR– Orbán Adrienn 1, A. Klikovac 1, Guialo 2/1, Morena 7,Hakunova 2, Avgyekova 1. Csere: Kordowiecka (kapus), Radojevics 7, Rebicová, Dragut, Benko, Tomkovics, Milosevics 2. Edző: Vlatko Djonovics

Érd: Janurik - Krpezs-Szlezák 6/1, Kiss 3, Szabó 4/1, Kovacsevics 3, Tóth 6, Lassource 1. Csere: Foggea (kapus), Simon A., Lavko 1, Jerábková 2. Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 5. perc: 1–3. 12. p.: 1–4. 17. p: 2–6. 19. p.: 4–6. 25. p: 6–11. 40.p.: 11–17. 42. p.: 14–18. 49. p.: 15–23. 53. p.: 18–24. 56. p.: 20–24

Kiállítások: 0, ill. 4 perc

Hétméteresek: 4/1, ill. 2/2

Mestermérleg

Vlatko Djonovics: – A jobb erőkből álló csapat nyert. Jól támadtunk, de Janurik Kinga mindent védett, a védelemből pedig nagyon hiányzott Vesna Milanovic-Litre. Az elmúlt napok problémái visszaköszöntek a játékunkban.

Szabó Edina: – Nagyon készültünk a mérkőzésre a remek játékosokból álló Kisvárda ellen. A nagyszerű védekezésünk mögött Janurik Kinga nagyon jól védett, fegyelmezetten és pontosan játszottunk, végig vezetve, biztosan nyertünk a remek szurkolótáborok előtt játszott mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!