Sport

2019.02.02. 17:51

Kisvárda Master Good SE - Az izgalom megvolt, a győzelem elmaradt

Kisvárda - Izgalmas véghajrában ezúttal kikapott a kisvárdai csapat.

Kisvárda - Izgalmas véghajrában ezúttal kikapott a kisvárdai csapat.

Pénteken Mosonmagyaróváron lépett pályára a Kisvárda NB I.-es csapata. Kemény, pattogós, félig nyitott védekezéssel kezdtek a hazaiak, akik nemcsak előretolt emberrel akadályozták a kisvárdai támadásokat, hanem a kettes védők is agresszíven kilépkedtek a kisvárdai lövőkre. Ennek ellenére Benko szerezte meg a találkozó első találatát, a félidőben ekkor vezetett először és utoljára a szabolcsi csapat.

Utolérték őket

Tilinger vezérletével fokozatosan húzott el a hazai csapat, ezen még Vlatko Djonovics időkérése sem segített. Már néggyel is vezettek a hazaiak, amikor a Kisvárda egy huszáros hajrával visszazárkózott, már csak egy volt közte, amikor Dragut időn túli szabaddobást végezhetett el, de lövése a sorfalon elhalt. Fordulás után mintha egy új csapat jött volna ki a vendégek öltözőjéből, felkeményedett a védekezés és Morena labdaszerzés utáni góljával ismét egyenlő volt az állás. Guilo lövésével már kisvárdai vezetést mutatott az eredményjelző, Benko még eggyel meg is toldotta. A félidő közepére azonban ismét utolérte őket a hazai csapat. Milosevics, Milanovics-Litre, Rebicová találataival újfent három volt a különbség a vendégek javára, ekkor a hazaiak mestere, Bognár Róbert magához rendelte övéit.

Az időkérés használt Tilingeréknek, mert újra nyílttá tették a mérkőzést, a végjátékot egyenlő állásról kezdték a felek. A vendégek ismét elővették az eddig már sokszor jól működő fegyverüket, a hét a hat elleni támadójátékot, azonban sokszor belehibáztak, nem találták meg labdákkal a beállókat, a hazaiak pedig többször is könnyű, üres kapus gólokat szereztek. Két perccel a lefújás előtt Guilo még egyenlített, Bízik Réka azonban büntetőből visszavette a vezetést a hazaiaknak. Fél perc volt hátra, mikor Guialóék az egyenlítésért támadhattak, de az angolai légiós labdavezetési hibát vétett, így az eredmény nem változott.

- BB -


Kézilabda: Női NB I.

Mosonmagyaróvár–Kisvárda Master Good SE 29–28 (16–14)

Mosonmagyaróvár, 900 néző, v.: Felhő, Öcsi.

Mosonmagyaróvár: Scholtz-Kovacsicz 6, Horváth B., Vukcsevics 1, Hajtai 1, Szarková 5, Kopecz 1. Csere: Dányi, Gubiková (kapusok) Tilinger 6/3, Bardi, Bízik R. 8/2, Horváth V., Bízik B 1. Edző: Bognár Róbert.

Kisvárda: Pásztor-Benko 7/1, Dragut, Radojevics 1/1, Milanovics-Litre 4, Guialo 5, Milosevics 3. Csere: Kordowiecka (kapus), Hakunova 1, Klikovác, Morena 3, Rebicová 4, Orbán. Edző: Vlatko Djonovics.

Az eredmény alakulása:

3. perc: 2-1, 7. p.: 6-5, 13. p.: 10-7, 18. p.: 12-8, 24. p.: 14-11, 34. p.: 17-17, 36. p.: 17-19, 40. p.: 20-20, 45. p.: 22-25, 52. p.: 27-26, 58. p.: 28-28, 59. p.: 29-28. Kiállítások: 8, illetve 6 perc. Hétméteres: 5/5, illetve 4/2.

Mesterszemmel:

Bognár Róbert: – A szezon folyamán az eddigi legerősebb csapatot győztük le. A lányok szívvel-lélekkel küzdöttek, amikor a Kisvárda átvette a vezetést a második félidőben, nem adták fel, igazi csapategységet mutattak.

Vlatko Djonovics: – Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk, a másodikban javult a játékunk, de döntő szituációkban hibáztunk. A lányok elhitték, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz, meg is lett az eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!