Sport

2019.03.09. 10:08

A kisvárdaiaknak van mit törleszteniük a Honvéd ellen

Kisvárda - Dajka László szoros meccsen pozitív eredményt szeretne elérni.

Kisvárda - Dajka László szoros meccsen pozitív eredményt szeretne elérni.

Az élvonalbeli Kisvárda Master Good focistái szombaton azt a Honvédot látják vendégül, amelyik a mostani kiírásban kétszer is legyőzte a szabolcsiakat. A kispestiek hét gólt szereztek (négyet házigazdaként, hármat Kisvárdán), és egyszer sem rezdült meg a hálójuk.

A Kisvárda legutóbb a bajnok Vidinél vizitált, és bár nem játszott rosszul, végül 2–1-re kikapott, amivel megszakadt egy hétmeccses veretlenségi sorozata. A Supka Attila irányította kispestiek az előző körben nem kis meglepetésre az Új Hidegkuti Nándor Stadionban pályaválasztóként 3–1-re kikaptak a sereghajtó Haladástól. A kisvárdaiak 24 ponttal a 10., a Honvéd 35 ponttal a negyedik.

– Az a hazai null–három nekem, mint egykori Honvéd-játékosnak nagyon fájt – kezdte a kispestiek elleni legutóbbi fájó emlékkel Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Tehetetlenek voltunk, könnyedén nyert a Honvéd. A nulla négyről nem szólhatok, hiszen akkor még nem én voltam az edző. Úgy gondolom, hogy a Honvéd azért Honvéd, és bízom benne, hogy a volt csapatom ellen is sikeresek leszünk. A legutóbbi hazai meccsen ­rossz felfogásban is fociztunk, a Honvéd magabiztosabb volt, és megérdemelten nyert. A szombati találkozó viszont új alapokról indul. Nagyon szeretnénk egy szoros meccset játszani és számunkra pozitív eredményt elérni – így Dajka László.

Kispados lehet a kameruni

Ami a két együttest illeti, vannak, akik szerint a tavalyihoz képest valamelyest gyengült a Honvéd, a kisvárdai gárda viszont erősödött. Jó lenne, ha ez a pályán játékban és eredményben is megmutatkozna. Az idei öt meccsén a Honvéd öt, a Kisvárda nyolc pontot szerzett.

A szabolcsiaknál Ene besárgult, így rá nem számíthat a szakmai stáb. A héten igazolt kameruni Patrick Mevoungou még nincs százszázalékos állapotban, de valószínűleg a kispadon már helyet kap.

- ML -


Labdarúgás: NB I., 27. forduló, szombat

Kisvárda Mester Good–Honvéd

Várkerti pálya, 17., v.: Solymosi (Vígh - Tarsonyi, Horváth R.

Kisvárda Master Good: Felipe - Melnyik, Kravcsenko, Vári, Potics - Karazsjuk, Lucas - Seco, Cukalasz, Grozav - Horváth.

További mérkőzések:

Paks–Vidi 17

Haladás–Újpest 17

DVTK–Puskás Akadémia 17

DVSC–Mezőkövesd 17

MTK–Ferencváros 19.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!