Sport

2019.03.23. 08:32

Marci csalódott, feszülten teniszezett

Miami - Egyesben kiesett Miamiban, párosban szombat éjszaka mutatkozik be.

Miami - Egyesben kiesett Miamiban, párosban szombat éjszaka mutatkozik be.

Itthoni idő szerint pénteken késő este mutatkozott be a Miami Openen Fucsvics Márton. A világranglistán 36. nyíregyházi teniszező az ATP 1000-es szupertorna 29. kiemeltjeként a kanadai Félix Auger-Aliassime (57.) ellen lépett pályára.

Ellenfele kezdte a mérkőzést és az első szettben 4:4-ig villámgyorsan hozták adogatójátékaikat a felek. Marci és a kanadai egyaránt kétszer-kétszer lávgémezett. A kilencedik játék maratoni hosszúságú volt, Marcinak egyszer volt bréklabdája, ám nem sikerült kihasználnia és végül Auger-Aliassime ezt a játékot is behúzta. Sajnos a következőben a kanadai maradt lendületben és az első játszmalabdát értékesítve negyven perc után szettelőnyhöz jutott (6:4).

A folytatás jóval nagyobb küzdelmet hozott. Marci brékkel indított, aztán ugyanezt tette kétszer ellenfele és 4:2-re meglépett. Szerencsére Fucsovics nem hagyta annyiban. Ugyancsak duplázott - másodszor nullázva - így fordított 5:4-re. Aztán hatalmas labdamenetek után a negyedik játszmalabdáját beváltva három perc híján egy órás szettben egyenlített (6:4).

Sajnos a folytatás igazi lázálom volt a Marciért szorítóknaknak, hiszen a kanadai fél óra alatt 6:0-ra nyerte a döntő szettet és jutott a haramdik fordulóba.

- Tudtam, hogy nehéz lesz, mert tavaly októberben sem volt könnyű Bécsben. Ráadásul Auger-Aliassime jó formában van hetek óta, IW-ben Cicipaszt verte és itt is nyert már három meccset. Így is győzhettem volna! Az első szettben, 4:4-nél bréklabdám volt, a másodikat 2:4-ről hoztam vissza. Sajnos végig nagyon feszült voltam, hiába küzdöttem , fejben, mentálisan nem voltam azon a szinten, mint akár legutóbb Wawrinka ellen. Csalódott vagyok, mert Miami előtt jól ment a játék. Párosban még versenyben vagyok. Aztán készülök a salakos versenyekre - tudatta társasági oldalán Marci.

Miként arról már beszámoltunk, párosban a cseh Roman Jebavy a partnere. Ma késő éjszaka a negyven esztendős amerikai ikertestvérek, Bob és Mike Bryan ellen játszanak.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!