Sport

2019.03.16. 14:27

Szpari - Szervezetten kell focizni

Nyíregyháza - Jó passzban van a Szpari, Zoran Szpisljak szerint nagy meccs lesz a Győr elleni.

Nyíregyháza - Jó passzban van a Szpari, Zoran Szpisljak szerint nagy meccs lesz a Győr elleni.

Az a helyzet, hogy az idegenbeli siker értékét egy hazai győzelemmel lehet növelni. A Szpari legutóbb nyert Csákváron, vasárnap pedig az egykoron sikeresebb napokat megélt Győrt fogadja.

Visszavágni az ősziért

Ősszel a Rába-partiak a mon­tenegrói Marko Vukasovics góljával nyertek, az elmúlt fordulóban otthon kaptak ki 2–1-re a békéscsabai együttestől. Az elmúlt hetekhez képest változás volt, hogy szerdán nem játszott edzőmeccset a Szpari, gőzerővel készül a vasárnapi megmérettetésre.

– Nagy meccs előtt állunk, mert egy jó csapat érkezik hozzánk – kezdte a beharangozó beszélgetést Zoran Szpisljak, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – A Győr is hosszú távú, komoly célokat tűzött ki, ennek megfelelően építik a csapatot. Mi két győztes találkozón vagyunk túl, öt gólt szereztünk és egyet sem kaptunk, ami igen pozitív. A játékosok jó állapotban vannak, és ez nagyon fontos.

– A győriek ellen is tovább kell építenünk azt, amit eddig is csináltunk. Mivel az ellenfél keretében vannak rutinos, az élvonalat is megjárt játékosok (például Völgyi, Magasföldi, Koltai, Mervó, Vukasovics, – a szerk.) még inkább szervezettebben kell játszanunk. Minden pillanatra nagyon oda kell figyelni.

Támadás, helyzet, gól

– Azt a támadófocit kell bemutatnunk, amit építünk. Azokat kell minél hatékonyabban megvalósítanunk, amiket gyakoroltunk. Minél többször helyzetbe kell majd kerülni és persze eredményesnek is lenni – így Zoran Szpsiljak.

A keret tagjai Bakos Szabolcs kivételével hadra foghatók, a középpályás csak a jövő héten csatlakozik a csapathoz.

- ML -


Labdarúgás: NB II., 29. forduló, vasárnap

Nyíregyháza Spartacus–Győr

Városi Stadion, 17., v.: Berényi (Punyi, Márkus).

Spartacus: Jova – Polényi, Fodor, Pejovics, Forró – Gulyás, Rokszin – Starosta, Kártik, Gyurján – Hornyák.

További mérkőzések: Tiszakécske–Siófok, Vác–Monor, Dorog–ZTE, Soroksár–Cegléd, Kazincbarcika–Mosonmagyaróvár (15), Budafok–Békéscsaba, Kaposvár–Csákvár, Vasas–Balmazújváros, Gyirmót–Budaörs (17).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!