Sport

2019.04.06. 11:13

Kisvárda Master Good - Dupla szorzós meccsek

Kisvárda - Szombaton Felcsúton lépnek pályára a kisvárdaiak, és pontosan szeretnének hazatérni.

Kisvárda - Szombaton Felcsúton lépnek pályára a kisvárdaiak, és pontosan szeretnének hazatérni.

Miként azt korábban Dajka László nyi­latkozta: az élvonalban minden ­meccs nehéz. Így a szombati is az lesz a kisvárdaiaknak, amikor Felcsúton vizitálnak.

A Puskás Akadémia elleni két meccsen négy pontot szerzett a Kisvárda Master Good, hiszen a Pancho Arénában ikszelt (1–1), az otthoni találkozón pedig nyert (1–0). Az előjelek kedvezőek, ráadásul a Master Good az élvonalbeli mezőnyben az egyetlen, amely ellen még nem tudott nyerni a Puskás Akadémia.

Csak magukra számíthatnak

Szombaton – miként egy hét múlva itthon a DVTK ellen – hatpontos meccset játszik a csapat, hiszen a rivális ellen szerzett egy vagy három pont mondhatni duplaszorzós.

A felcsútiak az elmúlt fordulóban Szombathelyen beleléptek egy hármasba, ráadásul hét közben tizenegyespárbaj után kiestek a második vonalbeli Soroksárral szemben a Magyar Kupából.

– Nem nagyon szeretnénk foglalkozni a felcsútiak szerdai kupameccsével – kezdte érdeklődésünkre Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Ne bízzuk a sorsunkat másra, mert akkor bukunk. Csak magunkra számíthatunk. Nagyjából tudjuk, hogy mi várható.

Csákváron éjszakáztak

– Továbbra is saját magunkat kell a lehető legjobban felkészíteni. Voltak olyan hetek, amikor biztató formát mutattunk, bár most megtorpantunk a „nagyok” ellen. Elérkezett az az időszak, amikor jó vagy rossz játékkal pontot vagy pontokat kell szerezni. A játékosok am­bíciója, hozzá­állása nagyon pozitív, a többi a meccsen dől majd el.

A legutóbbi sérülések és betegségek miatt hiányzók közül sajnos Hugo Seco továbbra is megfázással küszködik, viszont Ene Cornel, Sergiu Negrut (hétfőn volt 26 éves) és Vári Barnabás már teljes értékű edzésmunkát végzett a héten. Patrick Mevoungou combizomhúzódás miatt újra a maródiak listájára került.

A kisvárdaiak már pénteken elutaztak, és az éjszakát Csákváron töltötték. Szombaton délelőtt jön a szokásos átmozgatótréning, majd az ebéd és egy kis pihenő után pedig irány Felcsút.

Labdarúgás: NB I.

31., forduló, szombat. Puskás Akadémia-Kisvárda Master Good. Felcsút, 17, v: Andó-Szabó (Tóth II, Berettyán)

Kisvárda Master Good: Felipe – Melnyik, Ene, Beriosz, Vári – Lucas, Cukalasz, Protics – Ilics, Horváth, Grozav.

Ferencváros–Paks 17

Újpest–Mezőkövesd 17

DVTK–Haladás 17

DVSC–MTK 17

Honvéd–MOL Vidi 19.30

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!